OMS avertizeaza asupra riscului unui al treilea val al pandemiei si recomanda purtarea mastilor de sarbatori

16/12/2020

OMS avertizeaza asupra riscului unui al treilea val al pandemiei si recomanda purtarea mastilor de sarbatori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-avertizeaza-asupra-riscului-unui-al-treilea-val-al-pandemiei-si-recomanda-purtarea-mastilor-de-sarbatori/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeza asupra riscului unui al treilea val al pandemiei de COVID-19 si recomanda purtarea mastilor inclusiv la reuniunile de familie de Craciun si Revelion, transmit AFP si EFE.

Avand in vedere evolutia pandemiei de COVID-19 in Europa, “exista un risc ridicat de reaparitie in primele saptamani si luni ale anului 2021”, a declarat Biroul regional pentru Europa al OMS intr-un comunicat, recomandand “purtarea unei masti si respectarea distantarii sociale” la petrecerile de sfarsit de an, relateaza si Agerpres.

Continut educational:

Potrivit comunicatului, “reuniunile ar trebui sa aiba loc in aer liber, daca este posibil, iar participantii ar trebui sa poarte masti si sa mentina distanta fizica. In spatiile interioare, limitarea numarului de persoane si asigurarea unei bune ventilatii pentru a reduce riscul de expunere sunt esentiale”.

De altfel, Biroul OMS pentru Europa a subliniat ca intrunirile in spatiile interioare pot fi deosebit de periculoase, deoarece se reunesc grupuri de oameni din diferite gospodarii si varste diferite care poate nu au adoptat aceleasi masuri de preventie.

“Poate parea incomod sa porti masti si sa pastrezi distanta fizica cu prietenii si familia, insa acest lucru contribuie semnificativ la siguranta si sanatatea fiecaruia”, a mai precizat organizatia.

Etichete: purtare masti de sarbatori, purtare masca in interior, masuri preventie covid sarbatori, al treilea val pandemie, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi