OMS atrage atentia ca stocul global de vaccinuri impotriva holerei este aproape epuizat

19/12/2022
OMS atrage atentia ca stocul global de vaccinuri impotriva holerei este aproape epuizat

OMS atrage atentia ca stocul global de vaccinuri impotriva holerei este aproape epuizat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-atrage-atentia-ca-stocul-global-de-vaccinuri-impotriva-holerei-este-aproape-epuizat/

Un oficial din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a anuntat ca stocul global de vaccinuri impotriva holerei, este extrem de redus, in contexul reaparitiei acestei boli la nivel global, informeaza Reuters.

Agentia sanitara a ONU a precizat ca exista circa 30 de tari la nivel global care au raportat focare de holera anul acesta, cu o treime mai mult decat intr-un an obisnuit, relateaza si Agerpres.

“Nu mai avem vaccinuri. Mai multe tari continua sa le solicite si este extrem de dificil. Toate vaccinurile care au fost produse sunt deja alocate”, a spus Philippe Barboza, coordonatorul departamentului pentru holera si epidemii de boli diareice din cadrul OMS.

Oficialul se refera la stocul de urgenta detinut de Grupul de coordonare internationala pentru furnizarea vaccinurilor, administrat de OMS si alti parteneri. In mod obisnuit, sunt disponibile anual circa 36 de milioane de doze. Penuria de vaccinuri a determinat deja OMS sa suspende temporar strategia standard de vaccinare cu doua doze in luna octombrie.

Potrivit surselor citate, Barboza a spus ca parte din criza are drept cauza decizia unui producator indian de a sista productia, fara a oferi alte detalii.

Multe dintre tarile unde se produc focare sunt afectate de saracie si de conflicte, dar boala a fost raportata si in tari care, pana recent, se incadra in categoria statelor cu venituri medii.

Etichete: vaccin impotriva holerei, holera, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: