OMS atrage atentia ca pandemia inca are un drum lung de parcurs chiar si dupa aparitia vaccinurilor

07/12/2020

OMS atrage atentia ca pandemia inca are un drum lung de parcurs chiar si dupa aparitia vaccinurilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-atrage-atentia-ca-pandemia-inca-are-un-drum-lung-de-parcurs-chiar-si-dupa-aparitia-vaccinurilor/

Responsabilii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si-au manifestat ingrijorarea fata de perceptia tot mai vizibila ca odata cu progresele vizavi de conceperea vaccinurilor impotriva COVID-19 pandemia se incheie. Acestia avertizeaza ca avem un drum lung pana acolo si ca, in prezent, in spitale ”este cum nu se poate mai greu”.

”Progresele vaccinurilor ne dau tuturor o speranta si acum incepem sa vedem lumina de la capatul tunelului. Totusi, OMS este ingrijorata de o perceptie in crestere ca pandemia COVID-19 s-a incheiat”, a declarat directorul general al acestei organizatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters si AFP.

”Pandemia inca mai are un drum lung de parcurs”, a avertizat acesta, indemnand publicul sa respecte in continuare masurile preventive, chiar daca incep sa apara vaccinurile, dupa cum relateaza si Agerpres.

”Stim ca a fost un an greu si ca oamenii au obosit, dar in spitale care lucreaza la sau peste capacitate este cum nu se poate mai greu. Adevarul este ca in prezent multe locuri se confrunta cu o transmitere ridicata a virusului, ceea ce pune o presiune enorma asupra spitalelor, unitatilor de terapie intensiva si personalului sanitar”, a explicat in continuare Tedros potrivit surselor citate.

La randul sau, directorul OMS pentru Europa, Mike Ryan, a subliniat ca ”vaccinurile nu inseamna zero COVID” si doar acestea singure nu vor fi de ajuns pentru a pune capat pandemiei. ”Am atins (…) un punct de inflexiune al pandemiei. Le cerem oamenilor sa continue sa faca eforturi”, a mai spus el.

De altfel, expertii OMS sunt de acord ca vaccinurile vor fi un instrument puternic impotriva acestei pandemii, dar amintesc ca ele vor fi disponibile pe scara larga pentru populatie numai dupa vaccinarea lucratorilor sanitari si a categoriilor de risc.

Etichete: pandemie covid-19, vaccinare anti-covid, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara