OMS atrage atentia asupra necesitatii de a se extinde rapid preventia si tratamentul pierderilor de auz

02/03/2021

OMS atrage atentia asupra necesitatii de a se extinde rapid preventia si tratamentul pierderilor de auz

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-atrage-atentia-asupra-necesitatii-de-a-se-extinde-rapid-preventia-si-tratamentul-pierderilor-de-auz/

Aproape 2,5 miliarde de persoane sau aproximativ un sfert din populatia globului – se vor confrunta cu probleme de auz pana in 2050, potrivit unui raport OMS publicat marti care subliniaza “necesitatea de a extinde rapid preventia si tratamentul pierderilor de auz”, relateaza dpa, AFP si Agerpres.

“Cel putin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la ingrijirea urechii si a auzului si la alte servicii de reabilitare”, a avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii in primul sau raport mondial asupra auzului publicat marti, inainte de Ziua Mondiala a Auzului, marcata pe 3 martie.

“In randul copiilor, aproape 60% din pierderile de auz pot fi prevenite prin vaccinarea impotriva rubeolei si meningitei, imbunatatirea ingrijirilor materne si neonetale, si depistarea timpurie si tratarea otitei medii”, mai scrie in raport potrivit susrelor mentionate.

La adulti, se recomanda protejarea impotriva zgomotului, monitorizarea medicamentelor daunatoare urechii si adoptarea unei igiene bune pentru a evita pierderea auzului.

“O pierdere a auzului netratata poate avea un impact devastator asupra capacitatii oamenilor de a comunica, de a studia si de a-si castiga existenta. Poate avea, de asemenea, un impact asupra sanatatii mintale si a capacitatii lor de a intretine relatii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, intr-un comunicat de presa.

OMS insista asupra necesitatii de a institui teste de screening “in momente strategice ale vietii” si reaminteste ca majoritatea bolilor urechii pot fi vindecate prin tratament medical sau chirurgical.

Etichete: pierderile de auz, preventie pierdere auz, bolile urechii, screening auz, ziua mondiala a auzului, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial