OMS analizeaza zeci de cazuri de hepatita cu origine necunoscuta la copiii din Marea Britanie

18/04/2022
OMS analizeaza zeci de cazuri de hepatita cu origine necunoscuta la copiii din Marea Britanie

OMS analizeaza zeci de cazuri de hepatita cu origine necunoscuta la copiii din Marea Britanie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-analizeaza-zeci-de-cazuri-de-hepatita-cu-origine-necunoscuta-la-copiii-din-marea-britanie/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) analizeaza zeci de cazuri de hepatita cu origine necunoscuta care au fost depistate la copii din Marea Britanie, informeaza AFP.

Marea Britanie a semnalat intr-o prima faza specialistilor de la OMS, pe 5 aprilie, 10 cazuri grave de hepatita in Scotia, inainte de a anunta un total de 74 de cazuri trei zile mai tarziu, potrivit unui comunicat publicat de OMS, care se asteapta ca alte cazuri similare sa fie raportate in zilele urmatoare, relateaza si Agerpres.

Unele cazuri au necesitat transferuri in centre medicale specializate in boli ale ficatului, iar sase copii au fost supusi unui transplant hepatic, a precizat OMS, potrivit surselor citate.

Cinci cazuri confirmate sau posibile au fost raportate in Irlanda si alte trei in Spania. Niciun deces nu a fost recenzat deocamdata, aumai transmis reprezentantii OMS.

Acest tip de hepatita ii afecteaza in principal pe copiii cu varste mai mici de 10 ani si se manifesta prin simptome precum ingalbenirea pielii, diaree, varsaturi si dureri abdominale.

Virusurile obisnuite ale hepatitei (de la A la E) nu au fost detectate la copiii diagnosticati cu aceasta forma, iar autoritatile medicale britanice au anuntat recent ca examineaza ipoteza referitoare la prezenta unui anumit tip de virus (adenovirus), precum si alte cauze posibile, precum COVID-19, alte infectii si factori de mediu.

Etichete: hepatita, hepatita la copii, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: