OMS a revizuit recomandarile privind vaccinarea anti-COVID-19

29/03/2023
OMS a revizuit recomandarile privind vaccinarea anti-COVID-19

OMS a revizuit recomandarile privind vaccinarea anti-COVID-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-a-revizuit-recomandarile-privind-vaccinarea-anti-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a revizuit recomandarile privind vaccinarea anti-COVID-19 pentru ca acestea sa fie adaptate la noua faza a pandemiei.

Organizatia sugereaza ca adolescentii si copiii sanatosi ar putea sa nu mai aiba nevoie de o doza suplimentara, insa varstnicii si persoanele din grupele de risc ar trebui sa primeasca un rapel la 6-12 luni dupa cea mai recenta vaccinare, informeaza Reuters.

Potrivit OMS, obiectivul este acela de a concentra eforturile de vaccinare asupra persoanelor care prezinta cele mai mari riscuri de a dezvolta forme grave de COVID-19 sau de a muri din cauza acestei boli, tinand cont de nivelul inalt al imunitatii populatiei mondiale dobandit prin infectarea pe scara larga si prin vaccinare.

Tototada, organizatia a definit populatiile de mare risc ca fiind persoanele varstnice si tinerii care prezinta alti factori de risc importanti. Pentru acest grup, agentia recomanda o doza suplimentara la sase sau la 12 luni dupa primirea ultimului vaccin, in functie de factori precum varsta si afectiunile care afecteaza imunitatea.

In schimb, copiii si adolescentii sanatosi reprezinta “o prioritate scazuta” pentru vaccinarea anti-COVID-19, iar OMS a indemnat tarile sa aiba in vedere factori precum “povara bolii” inainte de a recomanda vaccinarea acestui grup.
OMS a mai adaugat ca vaccinurile anti-COVID-19 si dozele lor booster sunt sigure pentru toate grupele de varsta, insa noile sale recomandari au luat in considerare alti factori, precum raportul costuri-beneficii.

Etichete: vaccinarea anti-COVID-19, recomandari vaccinare anti-covid, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: