Om de stiinta britanic: Va trebui sa traim cu acest virus pentru totdeauna

22/10/2020

Om de stiinta britanic: Va trebui sa traim cu acest virus pentru totdeauna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/om-de-stiinta-britanic-va-trebui-sa-traim-cu-acest-virus-pentru-totdeauna/

Noul coronavirus va exista pentru totdeauna deoarece este putin probabil sa fie eradicat, desi un vaccin ar imbunatati situatia, este de parere John Edmunds, un om de stiinta britanic, membru in comitetul consultativ al guvernului pentru pandemia de COVID-19, transmite Reuters.

Marea Britanie, la fel ca alte tari din Europa, este afectata in prezent de o reaparitie a infectiilor cu COVID-19, mare parte din tara aflandu-se sub restrictii locale. Marti, in Marea Britanie au fost raportate peste 21.000 de cazuri zilnice de coronavirus, relateaza si Agerpres.

“Va trebui sa traim cu acest virus pentru totdeauna. Exista foarte putine sanse sa fie eradicat”, a declarat in Parlament John Edmunds, membru al Grupului Stiintific Consultativ pentru Situatii de Urgenta (SAGE).

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

Desi coronavirusul va exista pe termen nedefinit, Edmunds a declarat ca perspectiva unui vaccin spre sfarsitul iernii ar trebui sa aiba un impact asupra strategiei guvernului.

“Daca vaccinurile sunt foarte aproape, atunci, dupa parerea mea, ar trebui sa incercam sa mentinem incidenta cat mai scazuta acum, pentru ca vom putea folosi vaccinuri intr-un viitor nu prea indepartat”, a mai spus el, potrivit surselor citate.

Totodata, el a mai adaugat ca Marea Britanie a facut un “joc inteligent” investind in diferite vaccinuri impotriva coronavirusului, respectiv sase vaccinuri COVID-19 diferite, cu 340 milioane de doze asigurate.

Etichete: coronavirus, pandemie covid-19, eradicare coronavirus, vaccin covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Reprezentantii Spitalului Judetean Botosani atrag atentia asupra epuizarii care afecteaza cadrele medicale

Un medic de la Spitalul Judean de Urgenta Sibiu face apel la populatie pentru achizitionarea unui container special

O femeie care se pretindea medic realiza interventii estetice in Bucuresti | Politistii fac cercetari

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase