Om de stiinta britanic: Va trebui sa traim cu acest virus pentru totdeauna

22/10/2020

Om de stiinta britanic: Va trebui sa traim cu acest virus pentru totdeauna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/om-de-stiinta-britanic-va-trebui-sa-traim-cu-acest-virus-pentru-totdeauna/

Noul coronavirus va exista pentru totdeauna deoarece este putin probabil sa fie eradicat, desi un vaccin ar imbunatati situatia, este de parere John Edmunds, un om de stiinta britanic, membru in comitetul consultativ al guvernului pentru pandemia de COVID-19, transmite Reuters.

Marea Britanie, la fel ca alte tari din Europa, este afectata in prezent de o reaparitie a infectiilor cu COVID-19, mare parte din tara aflandu-se sub restrictii locale. Marti, in Marea Britanie au fost raportate peste 21.000 de cazuri zilnice de coronavirus, relateaza si Agerpres.

“Va trebui sa traim cu acest virus pentru totdeauna. Exista foarte putine sanse sa fie eradicat”, a declarat in Parlament John Edmunds, membru al Grupului Stiintific Consultativ pentru Situatii de Urgenta (SAGE).

Desi coronavirusul va exista pe termen nedefinit, Edmunds a declarat ca perspectiva unui vaccin spre sfarsitul iernii ar trebui sa aiba un impact asupra strategiei guvernului.

“Daca vaccinurile sunt foarte aproape, atunci, dupa parerea mea, ar trebui sa incercam sa mentinem incidenta cat mai scazuta acum, pentru ca vom putea folosi vaccinuri intr-un viitor nu prea indepartat”, a mai spus el, potrivit surselor citate.

Totodata, el a mai adaugat ca Marea Britanie a facut un “joc inteligent” investind in diferite vaccinuri impotriva coronavirusului, respectiv sase vaccinuri COVID-19 diferite, cu 340 milioane de doze asigurate.

Etichete: coronavirus, pandemie covid-19, eradicare coronavirus, vaccin covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical