Oficial OMS: Noul coronavirus nu va fi eradicat prea curand, pentru ca vor aparea noi variante

07/06/2021

Oficial OMS: Noul coronavirus nu va fi eradicat prea curand, pentru ca vor aparea noi variante

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oficial-oms-noul-coronavirus-nu-va-fi-eradicat-prea-curand-pentru-ca-vor-aparea-noi-variante/

Eradicarea globala a noului coronavirus nu este o tinta rezonabila ce ar putea fi atinsa in acest moment, spune David Nabarro, trimis special al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru combaterea pandemiei de COVID-19, informeaza DPA.

“Omenirea va trebui sa invete sa coexiste cu acest virus, sa il impiedice sa se raspandeasca si sa determine, apoi, aparitia unor focare ale bolii”, a declarat David Nabarro pentru postul de televiziune britanic Sky News, citat si de Agerpres.

“Eradicarea sa nu este in prezent o tinta rezonabila pentru omenire”, a mai spus acelasi oficial OMS, adaugand ca oamenii trebuie sa faca in asa fel incat sa poata sa traiasca alaturi de acest virus in perioada imediat urmatoare.

Totodata, el a dezvaluit ca o serie de raportari despre o noua varianta a coronavirusului, descoperita recent in Nepal, sunt in prezent examinate de oamenii de stiinta.

“De fiecare data cand se produce o crestere brusca a numarului de cazuri, in mintea oamenilor exista gandul ca este posibil sa fi aparut o noua varianta. Nu ar fi surprinzator”, a adaugat oficialul OMS potrivit surselor citate.

Considerand ca acesta va fi tiparul viitorului, David Nabarro a adaugat ca “noul coronavirus nu va fi eradicat prea curand, pentru ca vor aparea noi variante”.

Potrivit datelor OMS, pana in prezent, la nivel mondial au fost raportate peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus si peste 3,7 milioane de decese asociate maladiei COVID-19.

Etichete: variante coronavirus, mutatii coronavirus, eradicare coronavirus, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate