Oamenii mor pentru ca nu isi mai permit medicamentele

10/07/2014

Oamenii mor pentru ca nu isi mai permit medicamentele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oamenii-mor-pentru-ca-nu-isi-mai-permit-medicamentele/

Tetrazepamul a fost retras de pe piataPresedintele APMGR, Dragos Damian, atrage atentia ca in Romania au disparut de pe piata 1332 de medicamente. Peste 800 dintre acestea costau sub 50 de lei, iar 45% din ele erau fabricate in Romania. Acesta a mai precizat ca introducerea taxei clawback creste cheltuielile in sistemul sanitar.

Presedintele APMGR: Mii de pacienti nu mai au acces la tratamente accesibile

Dragos Damian a precizat ca o crestere a taxei clawback la peste 20% in ultimele trei trimestre va afecta accesul la medicamente accesibile pentru pacienti.

Actualizarea listei de medicamente compensate cu cele 17 molecule pentru boli rare va determina o crestere de 10% a taxei clawback, in opinia presedintelui APMGR.

“Din cauza taxel clawback, Romania risca sa rateze numai in acest an investiții de peste 50 de milioane de euro in dezvoltarea facilităților de productie locale. Se pune problema disponibilizarilor”, atrage atentia Dragos Damian.

Bolnavii cronici nu isi permit medicamentele

Cristian Rosu, reprezentantul Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania a atras atentia ca lipsa medicamentelor generice afecteaza tratamentul pe termen lung.

“In Romania, tot mai multi oameni mor din cauza faptului ca nu isi mai pot permite sa cumpere medicamente, multi renunta la tratamente si la viata”, a explicat Cristian Rosu.

Reprezentantii APMGR cer un calcul diferentiat pentru medicamentele generice in acord cu recomandarile organismelor financiare internationale.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: