O treime dintre medicii de familie britanici se gandesc sa renunte la meserie in urmatorii ani

13/04/2022
O treime dintre medicii de familie britanici se gandesc sa renunte la meserie in urmatorii ani

O treime dintre medicii de familie britanici se gandesc sa renunte la meserie in urmatorii ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-treime-dintre-medicii-de-familie-britanici-se-gandesc-sa-renunte-la-meserie-in-urmatorii-ani/

Mai bine de o treime dintre medicii generalisti sau medici de familie din Marea Britanie intentioneaza sa renunte la locul lor de munca in urmatorii cinci ani, potrivit unui studiu recent.

In plus, trei din cinci (60%) dintre medicii de familie britanici care au trecut de varsta de 50 de ani se gandesc sa se retraga din activitate pana in 2026, relateaza DPA/PA Media.

Studiul a constatat, de asemenea, ca un procent “ingrijorator” de 16% dintre medicii de familie britanici cu varsta sub 50 de ani isi fac deja planuri sa renunte la aceasta profesie, relateaza si Agerpres.

Cel mai recent sondaj condus de academicieni de la Universitatea din Manchester, a constatat o reducere a nivelului de satisfactie in munca intre 2019 si 2021. Putin peste jumatate (51%) dintre respondenti au declarat ca au fost multumiti de activitatea lor in 2021.

Medicii de familie au evidentiat probleme legate de volumul tot mai mare de munca, cresterea solicitarilor primite de la pacienti si “timpul insuficient pentru a da randament”.

Potrivit surselor citate, sondajul, la care au participat aproape 2.300 de medici de familie care lucreaza in Anglia, a constatat ca birocratia este un factor provocator de stres, la fel ca si programul lung de lucru si “pacientii problematici”.

Mai mult de opt din 10 medici de familie au declarat ca se confrunta cu un nivel considerabil sau ridicat de presiune din cauza cresterii volumului de munca si a unui numar tot mai mare de solicitari din partea pacientilor.

 

Etichete: medici de familie, medici de familie marea britanie,

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

 1. alex nicolici says:

  nu stim clar ce ne mai tine in sistem…in nici un caz pozitia sau placerea de a lucra ca medic. in Romania. putini cunosc realitatile din sistem. toti percep munca de medic de familie ca pe un balans intre scrierea de retete si biletul de trimitere. specialitate pe cale de disparitie. nici un bai. totul se va muta in urmatorii 5-7 ani in ambulatoriile de specialitate. centrele universitare produc oricum, pe banda rulanta, medici specialisti. o sa functioneze totul exact ca in UK sau UE. un medic, un calculator si un scaun pentru pacient. suficient.

 2. CUCU DAN says:

  DE ACORD,100%

 3. Mihnea says:

  Sa fim seriosi ce li se intampla medicilor de familie din Marea Britanie este parfum – fata de situatia colegilor lor din Romanie, macar acolo la sistemul NHS le permite sa iasa la pensie.
  Cea mai destatata specializare medicala din Romania din cauza birocratiei, sub-finantarii cronice si a cvasi-inexistentei recunostintei din partea decidentilor in conventa cu Big – Farma este cea de medic de familie in Romania. In ce tara din UE in pandemie de COVID 19, in care un medic de familie cade rapus de boala la locul de munca – in cabinetul medical si secretarul de stat Andrei Baciu – da un comunicat sec in mas media ca se va face ancheta de la DSP pentru a verifica daca medicul – decedatul nu cumva a raspandit COVID pacientilor, non coment.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: