O subvarianta a tulpinii Omicron, posibil mai contagioasa, detectata in 57 de tari

02/02/2022
O subvarianta a tulpinii Omicron, posibil mai contagioasa, detectata in 57 de tari

O subvarianta a tulpinii Omicron, posibil mai contagioasa, detectata in 57 de tari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-subvarianta-a-tulpinii-omicron-posibil-mai-contagioasa-detectata-in-57-de-tari/

O subvarianta a tulpinii de coronavirus Omicron a fost detectata deja in 57 de tari, anunta Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), conform AFP.

Potrivit unor studii, aceasta versiune a variantei Omicron ar putea fi mai contagioasa decat cea originala, relateaza si Agerpres.

In buletinul epidemiologic saptamanal, OMS a explicat ca aceasta tulpina, care reprezinta peste 93% din totalul specimenelor de coronavirus recoltate in ultima luna, are mai multe subvariante: BA.1, BA.1.1 , BA.2 si BA.3.

BA.1 si BA.1.1 – cele mai vechi versiuni identificate – constituie inca peste 96% din secventele Omicron incarcate in baza de date globala GISAID.

Dar se constata o crestere semnificativa a numarului de cazuri care implica BA.2, care are mai multe mutatii diferite fata de versiunea originala, in special pe proteina spike marcand suprafata virusului si care este esentiala pentru a penetra in celulele umane, mai noteaza sursele citate.

Pana in prezent, secvente desemnate ale variantei BA.2 au fost raportate de 57 de tari. Potrivit OMS, in unele tari , aceasta subvarianta reprezinta acum mai mult de jumatate din secventele Omicron recoltate.

Unele studii recente au sugerat ca BA.2 ar putea fi mai contagiosa decat varianta originala a tulpinii Omicron.

Etichete: subvarianta omicron, subvarianta BA.2, tulpina omicron coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: