O singura injectie ar putea reduce pana la 90% riscul de infarct

18/06/2014

O singura injectie ar putea reduce pana la 90% riscul de infarct

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-singura-injectie-ar-putea-reduce-pana-la-90-riscul-de-infarct/

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaRiscul de infarct ar putea fi redus intr-un procent de pana la 90% printr-o singura injectie, conform ultimelor rezultate ale cercetatorilor de la Harvard Stem Cell Institute (HSCI) si de la Universitatea Pennsylvania, precizeaza harvard.edu.

Cercetatorii au descoperit cum pot bloca actiunea genei PCSK9

In urma studiilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca riscul de infarct poate scadea considerabil daca se opreste actiunea genei PCSK9. Aceasta gena blocheaza eliminarea colesterolului din organism.

Pana in prezent injectia a fost testata doar in laborator pe soareci. Autorii studiului considera ca este nevoie de inca 10 ani de cercetare pentru ca injectia sa fie testata pe oameni.

Studiile care au analizat actiunea genei PCSK9 au avut rezultate diferite

Conform harvard.edu, in 2003 cercetatorii francezi au descoperit ca gena PCSK9 este un regulator al colesterolului si mutatiile acestei gene cauzeaza un nivel ridicat de colesterol, crescand astfel riscul de infarct.

Un grup de cercetatori din Texas insa au descoperit ca 3% din populatie are mutatii ale acestei gene. Persoanele din aceasta categorie aveau un nivel al colesterolului rau (LDL) cu 20% mai mic decat media generala.

Cercetatorii de la Harvard Stem Cell Institute (HSCI) considera ca tocmai aceasta mutatie a genei ar putea salva mii de vieti, protejandu-i de un infarct.

Studiile facute pe soareci le-au demonstrat cercetatorilor ca prin tehnica de editare a genomului, se pot realiza mutatiile genei PCSK9. In acest fel, riscul infarctului ar putea fi redus cu 90%.

Pentru a vedea insa daca solutia functioneaza si la oameni, cercetatorii confirma ca abia peste 10 ani s-ar putea trece din laborator la studii clinice pe oameni.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: