O persoana de 29 de ani a murit din cauza unei complicatii cauzate de rujeola

21/07/2017

O persoana de 29 de ani a murit din cauza unei complicatii cauzate de rujeola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-persoana-de-29-de-ani-a-murit-din-cauza-unei-complicatii-cauzate-de-rujeola/

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, s-a inregistrat decesul cu numarul 32 de cand a inceput epidemia de rujeola.

Persoana care a decedat avea 29 de ani, era din judetul Dolj si a fost confirmata serologic cu rujeola in luna februarie 2017.  In luna iunie i-au aparut primele simptome ale complicatiei postrujeolice care a fost confirmata prin identificare virala (encefalita subacuta mioclonica rujeoloasa).

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania, pana vineri, 21 iulie,  este de 8.246, potrivit sursei mentionate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Cele 32 de decese au fost inregistrate astfel: opt in judetul Timis, sase in Arad, sapte in Dolj, trei — Caras Severin, cate un deces in Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti. S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala