O noua substanta obtinuta din curcuma stimuleaza regenerarea celulelor cerebrale

11/03/2011

O noua substanta obtinuta din curcuma stimuleaza regenerarea celulelor cerebrale.

Testele au fost efectuate pe animale – iepuri –, iar rezultatele studiului au fost prezentate miercuri, la Los Angeles, in cadrul Conferintei anuale organizate de American Stroke Association.

Noua molecula, denumita CNB-001, actioneaza asupra mecanismelor care protejeaza tesuturile cerebrale si contribuie la regenerarea lor dupa un atac cerebral.

Studiul a fost coordonat de medicul Paul Lapchak, directorul departamentului de cercetare din cadrul sectiei de neurologie de la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Molecula CNB-001 nu dizolva cheagurile care au obstructionat un vas sangvin din creier si care au provocat astfel un atac cerebral, ci contribuie la repararea distrugerilor provocate in tesuturi la nivel molecular din cauza privarii de oxigen si nutrimente din sange.

Curcuma, denumita si “sofran indian”, este studiata de multi ani de cercetatorii care incearca sa o foloseasca pentru a trata maladiile si accidentele cerebrale.

Desi curcuma este o substanta cu proprietati promitatoare, ea prezinta totusi cateva inconveniente. Este slab absorbita de organism si nu reuseste sa ajunga la tinta intr-o concentratie mare, deoarece se dilueaza foarte repede. In plus, este blocata de un mecanism natural de protectie care impiedica substantele straine sa ajunga la nivelul creierului.

In schimb, molecula CNB-001 este “inzestrata cu acelasi numar mare de virtuti ca si curcuma, insa are capacitatea de a trece fara probleme de bariera naturala de protectie cerebrala si putand astfel sa fie distribuita in creier, pentru a stimula acele mecanisme ce joaca un rol cheie pentru supravietuirea neuronilor”, a explicat Paul Lapchak.

Sursa: www.mediafax.ro

Autor:

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa