O noua substanta obtinuta din curcuma stimuleaza regenerarea celulelor cerebrale

11/03/2011

O noua substanta obtinuta din curcuma stimuleaza regenerarea celulelor cerebrale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-substanta-obtinuta-din-curcuma-stimuleaza-regenerarea-celulelor-cerebrale/

O noua substanta obtinuta din curcuma stimuleaza regenerarea celulelor cerebrale.

Testele au fost efectuate pe animale – iepuri –, iar rezultatele studiului au fost prezentate miercuri, la Los Angeles, in cadrul Conferintei anuale organizate de American Stroke Association.

Noua molecula, denumita CNB-001, actioneaza asupra mecanismelor care protejeaza tesuturile cerebrale si contribuie la regenerarea lor dupa un atac cerebral.

Studiul a fost coordonat de medicul Paul Lapchak, directorul departamentului de cercetare din cadrul sectiei de neurologie de la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Molecula CNB-001 nu dizolva cheagurile care au obstructionat un vas sangvin din creier si care au provocat astfel un atac cerebral, ci contribuie la repararea distrugerilor provocate in tesuturi la nivel molecular din cauza privarii de oxigen si nutrimente din sange.

Curcuma, denumita si “sofran indian”, este studiata de multi ani de cercetatorii care incearca sa o foloseasca pentru a trata maladiile si accidentele cerebrale.

Desi curcuma este o substanta cu proprietati promitatoare, ea prezinta totusi cateva inconveniente. Este slab absorbita de organism si nu reuseste sa ajunga la tinta intr-o concentratie mare, deoarece se dilueaza foarte repede. In plus, este blocata de un mecanism natural de protectie care impiedica substantele straine sa ajunga la nivelul creierului.

In schimb, molecula CNB-001 este “inzestrata cu acelasi numar mare de virtuti ca si curcuma, insa are capacitatea de a trece fara probleme de bariera naturala de protectie cerebrala si putand astfel sa fie distribuita in creier, pentru a stimula acele mecanisme ce joaca un rol cheie pentru supravietuirea neuronilor”, a explicat Paul Lapchak.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi