O noua campanie pentru donarea de sange

16/04/2013

O noua campanie pentru donarea de sange

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-campanie-pentru-donarea-de-sange/

poza UMF Carol DavilaIn perioada 22-26 aprilie, la Facultatea de Medicina “Carol Davila” din Bucuresti, Societatea Studentilor in Medicina (SSMB) va derula campania “Doneaza sange! Fii erou!”. Conform declaratiilor reprezentantilor SSMB, proiectul este un semnal de alarma asupra faptului ca in Romania doar 2% din populatie doneaza sange, desi nevoia de transfuzii este ridicata.

Pentru a fi asigurate siguranta si sanatatea donatorilor, precum si masurile de igiena in conformitate cu normele internationale, Institutul National de Hematologie Transfuzionala Bucuresti “Prof. Dr. C.T. Nicolau” va pune la dispozitia organizatorilor cadre medicale cu pregatire in domeniu. De asemenea, si pacientii care vor primi sangele donat in cadrul campaniei vor fi protejati de evetuale contaminari, deoarece tot sangele prelevat va fi analizat inaintea transfuziilor. In cazul in care sangele anumitor donatori va semnala prezenta unor afectiuni, acestia vor fi anuntati in privat, astfel incat sa poata apela la investigatii amanuntite.

Sangele donat de voluntari in cadrul campaniei “Doneaza sange! Fii erou!”, organizata de SSMB, va fi folosit pentru persoanele care au suferit accidente, sunt supuse unor operatii dificile sau care urmeaza tratamente impotriva cancerului.

Proiectul desfasurat de SSMB nu se afla la prima editie, in cadrul ultimei campanii fiind inregistrati intr-o singura saptamana aproximativ 550 de donatori, de la care s-au colectat peste 250 de litri de sange, folosit in aproape 200 de interventii chirurgicale.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun