O noua avarie la SIUI

11/04/2016

O noua avarie la SIUI

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-avarie-la-siui/

sistem-blocat-sanatateIncepand cu joi, 7.04.2016, ora 16, si pana vineri la ora 12, Sistemul Informatic Unic Integrat nu a functionat practic deloc, obligand medicii de familie si pacientii sa astepte ore in sir validarea serviciilor.

In ciuda numeroaselor noastre avertismente, CNAS nu este capabila sa ofere un sistem informatic functional si nici sa recunoasca atunci cand sistemul nu functioneaza, pentru ca pacientii nostri sa primeasca la timp serviciile medicale de care au nevoie, precum si respectul pe care il merita. Ca de fiecare data cand am aratat proasta functionare a SIUI, ne asteptam din partea CNAS sa sustina ca se putea lucra offline, dar amintim ca nefunctionarea joi si vineri va duce automat la invalidarea serviciilor, deoarece este depasit termenul de 72 de ore impus.

De asemenea, functionarea offline ii expune pe medici, deoarece nu poate fi constatata calitatea de asigurat, nu se poate verifica depasirea numarului de medicamente primite de pacient, precum si alte astfel de informatii care exista in contracte ca obligatii ale furnizorilor de servicii medicale, dar pe care CNAS alege sa nu le pomeneasca in comunicatele publice in care dezinformeaza ca totul merge bine.

Ne cerem scuze fata de pacientii nostri obligati sa suporte lipsa de preocupare a CNAS fata de ei si de furnizorii cu care au contracte si ii asiguram ca nu vom mai lasa lucrurile sa mai degenereze.

Notificam pe aceasta cale CNAS ca viitoarele intreruperi ale SIUI care vor depasi 4 ore vor fi tratate ca o incalcare a contractului cadru si vom notifica autoritatile competente sa rezolve aceasta problema.

Invitam pacientii sa semneze petitia pe care am lansat-o cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, prin care cerem inclusiv auditarea platformei informatice pentru rezolvarea acestor probleme.

Petitia poate fi semnata in cabinetele medicilor sau pe pagina http://www.snmf.ro/petitie.

 

Presedinte FNPMF                                                                                    Presedinte SNMF
Dr. Doina Mihailă                                                                                    Dr. Rodica Tanasescu

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: