O lupta castigata in instanta pentru accesul bolnavilor la tratament de ultima generatie

03/06/2015

O lupta castigata in instanta pentru accesul bolnavilor la tratament de ultima generatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-lupta-castigata-in-instanta-pentru-accesul-bolnavilor-la-tratament-de-ultima-generatie/

poza hotarare de Guvern in SanatateConform unei hotarari a Curtii de Apel Bucuresti, peste 120 de pacienti cu diferite boli, beneficiaza de tratament cu  medicamente de ultima generatie.

Anuntul a fost facut de avocatul Dan Cimpoeru, miercuri, 3 iunie, care a mai precizat ca in 13 procese demarate anul trecut, Curtea de Apel Bucuresti a luat aceste hotarari care sunt executorii si vizeaza pacienti cu diverse forme de cancer si boli cronice.

“Hotararile sunt nedefinitive, ele au fost atacate cu recurs, dar, potrivit legii, ele sunt executorii de la momentul pronuntarii. Oamenii beneficiaza de tratament in prezent”, a spus Cimpoeru citat de Agerpres.

Si Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Pacientilor Cronici din Romania spune ca cele peste 120 de persoane au trecut prin tratamente clasice, dar care nu au dat rezultat. Varianta care le-a mai ramas era accesul la tratamentele de ultima generatie, dar care nu se aflau pe lista de medicamente compensate.

“Avem promisiuni de trei ani ca va fi actualizata, in trei ani au murit multi oameni si foarte multi copii”, a afimat Cezar Irimia, citata tot de Agerpres.

Costul unui astfel de tratament inovativ de ultima generatie poate costa cateva mii de euro lunar.

Conform Asociatiei Pacientilor Cronici din Romania, prin cele 13 hotarari judecatoresti pronuntate in cadrul procedurii ordonantei presedintiale, Curtea de Apel Bucuresti a obligat autoritatile responsabile, in speta Guvernul, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sa asigure pacientilor reclamanti tratament gratuit cu medicamente de ultima generatie.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului