O fetita de patru luni a murit de rujeola, dupa ce a luat boala de la mama sa, o minora de 17 ani

26/05/2017

O fetita de patru luni a murit de rujeola, dupa ce a luat boala de la mama sa, o minora de 17 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-fetita-de-patru-luni-a-murit-de-rujeola-dupa-ce-a-luat-boala-de-la-mama-sa-o-minora-de-17-ani/

O fetita de patru luni bolnava de rujeola a murit joi la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova.

Potrivit reprezentantilor DSP Dolj, fetita provenea din mediul rural si a contactat boala de la mama sa minora, care era nevaccinata.

“Fetita de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate inchisa, iar pe data de 10 mai a fost internata cu rujeola, diagnosticata clinic, boala pe care a contactat-o de la mama, care era nevaccinata. In cursul zilei de azi vom face o ancheta epidemiologica”, a declarat Stefan Popescu, purtatorului de cuvant al DSP Dolj, conform Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, dr. Cristina Geormaneanu, a declarat ca fetita a decedat in urma unor complicatii respiratorii.

“Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeola confirmata, cu evolutie nefavorabila, a facut complicatii respiratorii si in cursul zilei de ieri a decedat. Se pare ca sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani”, a declarat dr. Geormaneanu, conform Agerpres.

Acesta este cel de-al saselea deces inregistrat in Dolj de la inceputul epidemiei de rujeola si al 27-lea la nivel national. Potrivit medicilor, in ultima luna a scazut numarul cazurilor de rujeola in judet.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Anca says:

    Imi pare nespus de rau ca in secolul 21 se moare de rujeola in Romania…in aceladi secol in care se zboara in spatiu.Si asta pentru ca unii au considerat necesar sa zbiere in public ca vaccinurile contin nu stiu cat mercur care omoara bebelusul.Ei uite ca pe acesti bieti copilasi i-a ucis rujeola,inainte sa apuce sa dobandeasca imunitate naturala.Sigur ca este de dorit sa dobandim imunitatea pe cale naturala,este cea mai buna,dar cand nu se poate ,nu se poate.Parintii ar trebui totusi sa ia in calcul ca acea doza infima de mercur sau de alte substante toxice din vaccinuri nu poate face atata rau pe cat face o boala precum rujeola sau tuberculoza sau hepatita B.Sa fim realisti,nu vaccinam copilul zilnic!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: