O femeie suspecta de meningita cauzata de virusul West Nile a murit

05/08/2016

O femeie suspecta de meningita cauzata de virusul West Nile a murit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-femeie-suspecta-de-meningita-cauzata-de-virusul-west-nile-a-murit/

msReprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca o femeia in varsta de 79 de ani din Ialomita internata cu suspiciunea de meningita cauzata de virusul West Nile a murit.

”Intr-adevar, femeia de 79 de ani din Ialomita a fost internata cu suspiciunea de meningita cauzata de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia avand meningoencefalita, iar aceasta, asociata cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei sa nu poata face fata acestei infectii”, a declarat, pentru purtatorul de cuvant al MS, Laurentiu Colintineanu conform Agerpres.

El a mai precizat ca, potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 — 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvolta niciun fel de simptome si mai putin de 1% dezvolta probleme neurologice precum encefalita sau meningita.

”Din toate formele posibile de boala cauzata de acest virus, rata de mortalitate in grupele de risc, cu precadere persoanele varstnice cu patologie asociata, este in medie de 4%. Incidenta formelor grave si a decesului este extrem de redusa. Nu suntem intr-o situatie grava care sa cauzeze ingrijorarea populatiei”, a mai explicat oficialul MS, potrivit sursei citate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala