O echipa OMS se afla in Vaslui pentru o documentare privind epidemia de rujeola

14/01/2019

O echipa OMS se afla in Vaslui pentru o documentare privind epidemia de rujeola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-echipa-oms-se-afla-in-vaslui-pentru-o-documentare-privind-epidemia-de-rujeola/

O echipa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) este prezenta, luni, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, pentru documentarea unui studiu privind evolutia cazurilor de rujeola.

“Reprezentantii OMS realizeaza un studiu privind evolutia rujeolei si ne-au solicitat sa le punem la dispozitie anumite documente medicale, pe baza carora sa poata analiza situatia”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, citata de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit acesteia, de la inceputul anului, la nivelul unitatii medicale pe care o conduce nu au fost inregistrate cazuri de rujeola.

Un raport al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui arata ca in cursul anului trecut au fost inregistrati in judet un numar de 229 de bolnavi de rujeola, dintre care 111 in mediul urban si 118 in mediul rural. Dintre acestia, doar 33 erau imunizati, conform schemei de vaccinare, restul fiind persoane carora nu li s-a administrat vaccin antirujeolic, ami relateaza sursa citata.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: