O companie din Italia va incepe testarea pe oameni a unui vaccin impotriva Covid-19

21/04/2020
O companie din Italia va incepe testarea pe oameni a unui vaccin impotriva Covid-19

O companie din Italia va incepe testarea pe oameni a unui vaccin impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-companie-din-italia-va-incepe-testarea-pe-oameni-a-unui-vaccin-impotriva-covid-19/

O companie din Italia a dezvoltat un vaccin impotriva noului coronavirus si il va testa pe oameni la sfarsitul lunii aprilie, relateaza EFE.

“Am incheiat testele de laborator si vom testa acest candidat la vaccin pe un numar de 500 de persoane, oferite voluntar, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, astfel incat, daca vom avea succes, sa-l putem distribui in 2021”, a declarat Matteo Liguori, director general al companiei italiene, citat de Agerpres.

Infiintata in 2009 in localitatea Pomezia (centru), aceasta companie, care opereaza in sectorul biotehnologiei moleculare si chimiei organice, este una dintre cele mai reputate din tara dupa ce in 2014 a lucrat la dezvoltarea unui vaccin impotriva Ebola.

Testele de laborator s-au incheiat si se va trece la administrarea de doze unor persoane sanatoase, pentru a vedea cum reactioneaza sistemul lor imunitar, si a-i verifica toxicitatea.

Potrivit surselor citate, testele pe oameni vor incepe luna aceasta in Marea Britanie, in colaborare cu Institutul Jenner al Universitatii Oxford. “Colaboram cu ei de zece ani si inca de la inceput s-a stabilit ca testele sa fie realizate in Marea Britanie, si nu in Italia”, a mai spus Liguori.

Pana acum, peste 500 de persoane s-au oferit voluntar pentru a se supune testelor clinice.

Etichete: vaccin coronavirus, vaccin covid-19, teste clinice vaccin, testare vaccin coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: