Numarul si tipurile de analize medicale pentru personalul din spitale va fi stabilit printr-o Hotarare de Guvern

18/12/2018

Numarul si tipurile de analize medicale pentru personalul din spitale va fi stabilit printr-o Hotarare de Guvern

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-si-tipurile-de-analize-medicale-pentru-personalul-din-spitale-va-fi-stabilit-printr-o-hotarare-de-guvern/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca va propune o Hotarare de Guvern care specifica numarul si tipurile de analize ce trebuie efectuate personalului din spital sau celor care se angajeaza in unitatile sanitare.

“Noi vom propune o hotarare de Guvern, care este un act subsecvent Legii securitatii in munca, ce specifica numarul si tipurile de analize care trebuie efectuate personalului din spital sau personalului la angajare. Sunt analize standard pentru depistarea streptococului beta hemolitic, pentru HIV/SIDA, tuberculoza. Dar noi vom propune o situatie astfel incat spitalele sa poata sa decida pentru ce germeni vor preleva probe, cate, pentru ca, in acest moment, pentru a putea depista stafilococul nu este obligatorie analiza”, a declarat Ministrul Sorina Pintea conform Agerpres.

Demnitarul a precizat ca evenimentele din ultima perioada petrecute la Maternitatea Giulesti si la alte spitale au determinat autoritatile sa regandeasca o serie de acte normative care sunt in vigoare de mai mult timp si care se pare ca nu mai corespund nevoilor actuale.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: