Numarul locurilor la rezidentiat, egal cu numarul absolventilor de medicina

23/10/2019

Numarul locurilor la rezidentiat, egal cu numarul absolventilor de medicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-locurilor-la-rezidentiat-egal-cu-numarul-absolventilor-de-medicina/

Senatul a adoptat un proiect de lege ce prevede ca examenul de rezidentiat sa fie organizat fara sa mai fie necesara semnatura ministrului Educatiei. Examenul, conform proiectului, ar urma sa se desfasoare in a treia duminica a lunii noiembrie din fiecare an.

Totodata, initiativa legislativa mai prevede si ca numarul locurilor la rezidentiat sa fie egal cu numarul absolventilor de medicina din Romania.

Continut educational:

“Cifra de scolarizare pentru rezidentiat pentru anul 2019 se aproba prin hotarare a Guvernului. Aceasta cifra va fi egala cu numarul absolventilor de medicina cu diploma de licenta. Ministerul Finantelor asigura resursele financiare necesare scolarizarii prin rezidentiat la nivelul cifrelor de scolarizare aprobate”, scrie in proiect.

Propunerea legislativa vine in modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului si a fost votata in unanimitate.

Etichete: examen de rezidentiat, inscriere rezidentiat, medici rezidenti, numar locuri rezidentiat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: