Numarul localitatilor din Botosani fara medic de familie creste de la o luna la alta

24/11/2021
Numarul localitatilor din Botosani fara medic de familie creste de la o luna la alta

Numarul localitatilor din Botosani fara medic de familie creste de la o luna la alta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-localitatilor-din-botosani-fara-medic-de-familie-creste-de-la-o-luna-la-alta/

Numarul localitatilor din judetul Botosani care nu au medic de familie creste de la o luna la alta, pe fondul iesirii din sistem a medicilor care indeplinesc varsta de pensionare.

Potrivit Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), in prezent, in judetul Botosani sunt vacante 18 posturi de medic de familie, dintre care patru in municipiul resedinta de judet, unul in orasul Flamanzi si 13 in mediul rural.

“Necesarul de medici de familie cu liste proprii din judetul Botosani este mai mare in momentul de fata pentru ca o parte din medicii de familie s-a pensionat ca urmare a implinirii varstei standard de pensionare si nu au mai dorit sa prelungeasca activitatea”, a declarat Alina Mustiata, directorul executiv al CJAS Botosani, potrivit Agerpres.

De altfel, conducerea DSP din acest judet, sustine ca Botosaniul nu este atractiv pentru absolventii de medicina cu specializarea medicina de familie.

“In ultimii ani nu prea au venit medici de familie in judetul Botosani. Cel mai mult au de suferit pacientii, care, pentru a ajunge la medicul de familie, trebuie sa parcurga mai multi kilometri pana in localitatea cea mai apropiata. Totodata, in ultima perioada foarte multi primari au investit in cabinete de medicina de familie si incearca sa atraga medici de familie cu aceste spatii amenajate la standardele anului 2021”, a precizat Monica Adascalitei, directorul DSP Botosani, potrivit sursei citate.

Etichete: localitati fara medic de familie, medici de familie Botosani, pensionari medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Razvan Barbu says:

    Buna ziua,
    in judetul Dambovita, sunt 25% din posturi neocupate !!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: