Numarul fumatorilor tineri a crescut din cauza tigarilor mentolate

22/03/2011

Numarul fumatorilor tineri a crescut din cauza tigarilor mentolate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-fumatorilor-tineri-a-crescut-din-cauza-tigarilor-mentolate/

Tigarile mentolate ar trebui interzise deoarece aroma de mentol a dus la cresterea numarului tinerilor care se apuca de fumat si face renuntarea la acest viciu mai dificila, potrivit unui studiu realizat pentru Administratia de Hrana si Alimente din Statele Unite, citat de Chicago Sun-Times.

Un comitet al Administratiei de Hrana si Alimente a recomandat, in urma unei cercetari, interzicerea tigarilot mentolate, avertizand, totusi, ca masura ar putea duce la cresterea contrabandei cu tutun. Administratia nu este obligata sa respecte recomandarea comitetului, dar, de cele mai multe ori, o face. Totusi, multi analisti cred ca tigarile mentolate nu vor fi retrase de pe piata deoarece ele sunt consumate de aproape 19 milioane de americani, scrie Gandul.

Studiul in urma caruira s-a constatat cresterea numarului de fumatoria in randul tinerilor nu a corelat consumul de tigari mentolate cu alte riscuri de sanatate decat cele care exista si in cazul tigarilor obisnuite.

In Romania, tigarile mentolate reprezinta doar 2-3 procente din piata de tutun, au declarat pentru gandul reprezentanti ai industriei locale. In Statele Unite, 27% din piata este ocupata de tigarile mentolate.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale

Studiu: Mutatiile virusului SARS-CoV-2 nu ii confera capacitatea de a se propaga mai rapid