Numarul deceselor cauzate de rujeola a ajuns la 21

12/04/2017

Numarul deceselor cauzate de rujeola a ajuns la 21

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-deceselor-cauzate-de-rujeola-a-ajuns-la-21/

Numarul persoanelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 21, a afirmat consilierul ministrului Sanatatii, dr. Alexandru Rafila.
“Sunt 21 de decese inregistrate. A mai murit inca un copil de un an si jumatate care nu era vaccinat si de asemenea o tanara in varsta de 17 ani are avea si alte comorbiditati ar care nici ea nu fusese vaccinata la timp. De ce se imbolnavesc aceste persoane, pentru ca virusul rujeolic circula la copiii in varsta intre unu si cinci ani care nu au fost vaccinati si atunci exista riscul sa se imbolnaveasca cu cei cu varsta mai mica de un an care nu sunt inca protejati de vaccin si sunt decese in randul acestor copii”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila , conform Agerpres.

El a sustinut ca in proiectul de lege privind vaccinarea, care a fost pus in dezbatere publica, este prevazuta sanctionarea MS, a DSP, a medicilor implicati in implementarea programului de vaccinare.

“Nu discutam numai despre sanctionarea parintilor, discutam despre sanctionarea Ministerului Sanatatii daca nu isi face treaba, despre sanctionarea DSP daca nu isi fac treaba, despre sanctionarea medicilor implicati in implementarea acestui program de vaccinare”, a mai spus consilierul care este si presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Potrivit ultimelor date raportate de Centrul National de Supraveghere si Control a bolilor transmisibile, din luna septembrie au fost raportate peste 4.000 de cazuri de rujeola.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. axel says:

    sanctiuni pentru medicii implicati ? pai in lege nu apare asa ceva. sau pentru dezbaterea publica exista o forma si ca varianta finala alta forma ? nu cumva este o mare minciuna forma aparuta pentru dezbaterea publica ? nu se bat cap in cap declaratiile facute ieri si cele de azi ? si asa suntem pe picior de plecare, mai lipseste sanctionare medicilor de familie , aflati in coada lantului slabiciunilor. in urmatorii 5 -10 ani veti vaccina dvs. cei din conducerea MS si DSP . garantat.si o veti face asa cum am facut-o multi dintre noi in anii ce au trecut, iarna la -20 grade calare pe coclauri, cu lanturi la roti prin zapade de un metru , in locuri atat de izolate ca nu par a fi pe harta Romaniei. suntem multi cei care ne ocupam de asa ceva.sunteti putini pentru munca asta dvs., cei care stati prin birouri si vaccinati doar cu cifre.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: