Numarul cazurilor de rujeola a crescut alarmant in intreaga lume

28/04/2022
Numarul cazurilor de rujeola a crescut alarmant in intreaga lume

Numarul cazurilor de rujeola a crescut alarmant in intreaga lume

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-cazurilor-de-rujeola-a-crescut-alarmant-in-intreaga-lume/

Numarul cazurilor de rujeola a crescut cu 79% in primele doua luni ale acestui an in raport cu perioada echivalenta din 2021, intrucat pandemia de COVID-19 a afectat campaniile de vaccinare a copiilor din lumea intreaga, potrivit datelor publicate de UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), conform Reuters.

In ianuarie si februarie din acest an, 17.338 de cazuri de rujeola au fost raportate la nivel mondial, marcand o crestere consistenta fata de cele 9.665 de cazuri inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, relateaza si Agerpres.

Catherine Russell, director executiv al UNICEF, considera ca sincopele din programele de vaccinare, insotite de reluarea activitatilor sociale dupa scaderea in intensitate a pandemiei de coronavirus, au favorizand cresterea numarului de cazuri de rujeola.

“Rujeola este mai mult decat o boala periculoasa si potential mortala. Este si un indicator timpuriu care ne arata ca exista lacune in campania globala de imunizare, lacune pe care copiii vulnerabili nu si le permit”, a adaugat ea, potrivit surselor citate.

Campaniile de imunizare a copiilor au fost afectate in lumea intreaga in timpul pandemiei de coronavirus, iar multe dintre aceste programe de vaccinare nu au fost reluate deocamdata.

La inceputul lunii aprilie, 58 de campanii din 43 de tari erau in continuare amanate, afectand 212 milioane de persoane – majoritatea copii. Nouasprezece dintre aceste campanii vizeaza rujeola, punand in situatii de risc circa 73 de milioane de copii, au mai anuntat UNICEF si OMS.

OMS si UNICEF considera ca este imperativ ca aceste campanii de imunizare sa fie reluate cat mai repede.

Etichete: rujeola, vaccinare impotriva rujeolei,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: