Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

23/07/2021
Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-cazurilor-de-covid-19-in-crestere-in-randul-tinerilor/

Numarul cazurilor de COVID este in crestere in ultimele doua saptamâni, mai ales in randul tinerilor.
Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare avertizeaza ca numarul cazurilor zilnice ar putea depasi 1.500 la jumatatea lunii septembrie.

“In ultimele doua saptamani se constata o usoara crestere a mediei cazurilor pe fiecare saptamana. Practic daca ne uitam in ultimele doua saptamani, pe grupe de vârsta, constatam ca sub 40 de ani exista o crestere importanta, chiar de circa 120%, a numarului de cazuri. Exista categoric un trend ascendent la nivel national, chiar daca in valoare absoluta e vorba de un numar mic de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghita la Digi24.

Potrivit medicului, pe lânga aceasta crestere lenta, observata si la celelalte valuri, la un moment dat va urma o crestere exponentiala.

“In perioada urmatoare observam o crestere progresiva, lenta, a numarului de cazuri, insa aceasta predictie ne arata ca e posibil, la jumatatea lunii septembrie, sa ajungem la un numar mult mai mare de cazuri. Mai ales ca nu avem inca un prag de imunitate colectiva atins la nivel national”, a adaugat seful CNCAV la Digi24.

Etichete: cazuri covid la tineri, pandemie romania, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: