Numarul cazurilor de autism a crescut in ultimii ani

22/11/2011

Numarul cazurilor de autism a crescut in ultimii ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-cazurilor-de-autism-a-crescut-in-ultimii-ani/

Numarul cazurilor de autism depistate a crescut semnificativ in ultimii ani in Romania, potrivit datelor de specialitate publicate recent, informeaza Agerpres. Statisticile internationale releva o crestere alarmanta in ultimii 40 de ani a incidentei tulburarilor de spectru autist (TSA).

Daca in 1970 se inregistrau 2-3 cazuri la 10.000 persoane, in 2007 incidenta acestei afectiuni era de 1 caz la 110 persoane, conform datelor statistice comunicate de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor (CDC) din Atlanta, Statele Unite ale Americii, institutia plasand autismul inaintea diabetului, cancerului sau sindromului Down ca numar de cazuri.

Un program de terapie individualizata faciliteaza dezvoltarea sociala si a limbajului, scade incidenta problemelor comportamentale (comportament ritualistic, agresivitate sau hiperactivitate) si determina dezvoltarea unor aptitudini pentru o viata independenta.

Campania ‘Ofera-mi o sansa!’ isi propune sensibilizarea publicului larg cu privire la importanta integrarii sociale si profesionale a persoanelor cu autism.

Campania are o durata de un an si cuprinde trei etape distincte, ce tintesc trei categorii de public distincte: campanie de sensibilizare in gradinitele si scolile din Romania cu privire la importanta integrarii scolare a copiilor cu autism, adresata cadrelor didactice si parintilor de copii tipici; campanie de informare cu privire la semnele primare ale autismului, cu mesajul ‘Mergi la medicul pediatru sau de familie, daca copilul tau prezinta unul sau mai multe simptome ale autismului!’ si campanie de advocacy, in sprijinul asumarii si aplicarii Strategiei Nationale de integrare a persoanelor cu tulburari de spectru autist, dezvoltata de Fundatia RAA si partenerii sai, prin cointeresarea tuturor factorilor decizionali din Romania.

Campania ‘Ofera-mi o sansa!’ face parte din activitatile proiectului strategic ‘Si ei trebuie sa aiba o sansa!’ – program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist, desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala Protectia Copilului si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: