Numarul cazurile de Covid, in crestere accelerata | Intr-un judet din Romania, peste 10% sunt copii

08/09/2021

Numarul cazurile de Covid, in crestere accelerata | Intr-un judet din Romania, peste 10% sunt copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-cazurile-de-covid-in-crestere-accelerata-intr-un-judet-din-romania-peste-10-sunt-copii/

Numarul cazurilor noi de Covid-19 este in crestere in toata tara si din ce in ce mai multi copii sunt confirmati cu aceasta maladie. La Botosani, de exemplul, mai mult de 10% din numarul total al persoanelor diagnosticate in ultimele doua saptamani, sunt copii.

Potrivit conducerii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Botosani, in prezent sunt 16 copii confirmati pozitiv cu SARS-CoV- 2, dintr-un total de 139 de persoane depistate cu aceasta boala.

“Aceasta tulpina este extrem de contagioasa la tineret si la copii. Acestia iau foarte usor boala si o transmit”, a afirmat medicul Monica Adascalitei, potrivit Agerpres.

Cel mai mic pacientul are o luna si se afla internat, alaturi de mama sa, la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta ‘Mavromati’.

Si la Alba, numarul cazurilor noi de Covid-19 aproape s-a dublat, marti, fata de cel de luni, care, la randul sau, era de doua ori mai mare decat numarul raportat duminica.

Etichete: cazuri noi covid, copii covid, dsp botosani, cazuri noi covid alba

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: