Nu e pacaleala, este Hotarare de Guvern: Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 aprilie

27/01/2015
Nu e pacaleala, este Hotarare de Guvern: Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 aprilie

Nu e pacaleala, este Hotarare de Guvern: Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nu-e-pacaleala-este-hotarare-de-guvern-cardul-de-sanatate-obligatoriu-de-la-1-aprilie/

DEMONSTRATIE CARD DE SANATATECardul national de sanatate va fi utilizat obligatoriu la medicii de familie, in spitale şi farmacii incepand cu data de la 1 aprilie. Pana atunci vor functiona in paralel atat cardul national de sanatate, cat si sistemul actual.

Din data de 1 aprilie, cardul de sanatate va fi utilizat obligatoriu, la medicii de familie, in spitale şi in farmacii, conform unui proiect de Hotarare de Guvern.

Potrivit proiectului, incepand cu data de 1 februarie 2015, in sistemul de asigurari sociale de sanatate se utilizeaza cardul de sanatate de catre asigurati si furnizorii de servicii medicale, medicamente si, dupa caz, de furnizorii de dispozitive medicale in conditiile actelor normative in vigoare.

Pana in 31 martie vor functiona in paralel atat cardul national de sanatate, cat si sistemul actual.

Hotararea mai prevede ca serviciile medicale pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala se acorda in conditiile actelor normative in vigoare.

Pentru persoanele asigurate in varsta de peste 18 ani  care nu au primit cardul de sanatate, acestea pot face dovada calitatii de asigurat pe baza documentelor in vigoare, respectiv verificarea in sistemul asigurarilor, pe site-ul casei de care apartine, pana la data la care asiguratul intra in posesia cardului. Dar,dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data emiterii acestuia.

Persoanele care refuza in mod expres, din motive religioase sau de conştiinta, primirea cardului national vor depune o declaratie pe proprie raspundere in acest sens la Casa de Sanatate la care sunt asigurate.

Casele de asigurari vor pastra şi arhiva cardurile refuzate.

Cele nedistribuite prin Poşta urmeaza a fi ridicate de asigurati de la sediul Caselor de Sanatate de care acestia apartin.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: