Noutati MF si credite EMC | Conferinta online pentru medicii de familie

23/11/2023
Noutati MF si credite EMC | Conferinta online pentru medicii de familie

Noutati MF si credite EMC | Conferinta online pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noutati-mf-si-credite-emc-conferinta-online-pentru-medicii-de-familie/

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov (AMFB) si Patronatul Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov (PMFB) duc traditia mai departe si in acest an.

Barometrul medicilor de familie, actualizarea lista de vaccinuri compensate, noi strategii de vaccinare, protocoale medicale si noutati legislative. Acestea sunt doar cateva dintre subiectele ce vor fi abordate in cadrul Conferintei „Zilele medicale Dr. Mircia Iorga” – Medicul de familie – practician si manager.

Profesionistii din domeniul sanatatii inca mai au timp sa se incrie la evenimentul care se va desfasura in perioada 7 – 9 decembrie 2023, in format online.

Ca in fiecare an, evenimentul isi propune sa aduca in prim-plan teme stiintifice interesante, adaptate momentului dar si specialitatii de medicina de familie, alaturi de subiecte patronale de actualitate, prezentate intr-un mod cat mai atractiv, care promit sa starneasca interesul audientei.

Din programul conferintei:

A doua editie a Barometrului medicilor de familie arata mici imbunatatiri fata de anul trecut. Echipa de proiect vine cu concluziile celei de-al doilea sondaj completat de medicii de familie, joi, 7 decembrie, la ora 15:00.

De asemenea, vaccinarea ocupa un loc important in programul conferintei. Din luna decembrie, lista vaccinurilor compensate creste substantial. Poate cea mai importanta categorie vizata este cea a pacientilor aflati la risc pentru pneumonia pneumococica invaziva. In context, poate ca este momentul discutiilor despre o noua abordare a vaccinarii adultilor in Romania prin prisma Strategiei nationale de vaccinare.

Vineri, 8 decembrie, de la 8.50, organizatorii conferintei isi propun o trecere in revista a poverii pneumoniei si a beneficiilor introducerii vaccinarii antipneumococice la adult si mai ales la varstnic.

Sambata dimineata, conferinta „Zilele medicale Dr. Mircia Iorga” – Medicul de familie – practician si manager  se va deschide cu o sesiune a Grupului de Vaccinologie. Se vor trece in revista noile vaccinuri care se compenseaza de la 1 decembrie, protocoalele CNAS de prescriere a vaccinurilor, grupe de risc, capcane si mici trucuri pentru optimizarea activitatii de cabinet.

In medicina de familie lucrurile se schimba cu viteze uimitoare, iar a tine pasul este o provocare continua. In cadrul evenimentului online, Dr. Catalina Panaitescu vine in fata audientei cu rubrica LaZiCuTot.

“Vor fi prezentari specifice noua, practicienilor din medicina de familie, la fel de interesante precum v-am obisnuit, cu sesiuni interactive, cazuri clinice si invitati de calibru. Totodata, ne vom stradui sa fim vocea tuturor colegilor aflati la inceput de drum, dar si liantul celor care raman in aceasta profesie nobila. Va asteptam cu bucurie sa participati alaturi de noi!”, au transmis Dr. Sandra Alexiu, presedintele AMFB si Dr. Mihnea Stroe, presedinte PMFB.

Conferinta „Zilele medicale Dr. Mircia Iorga” – Medicul de familie – practician si manager, aflata la cea de-a XII-a editie, este in curs de creditare la CMR si OAMGMAMR.

Inscrierile se pot face AICI.

Etichete: conferinta medici de familie, zilele medicale dr mircea iorga, AMFB, PMFB

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: