Noul program de compensare cu 90% pentru pensionari devine operational (MS)

04/07/2017

Noul program de compensare cu 90% pentru pensionari devine operational (MS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noul-program-de-compensare-cu-90-pentru-pensionari-devine-operational-ms/

Incepand de astazi, 4 iulie 2017, modificarile efectuate in programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari devin operationale.

Conform modificarilor aprobate printr-o Hotarare de Guvern, vineri 30 iunie 2017, in prima sedinta a cabinetului Mihai Tudose, pragul de pensie pana la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700 la 900 lei /luna. Totodata, de program vor beneficia si pensionarii care incaseaza venituri din alte surse, in afara pensiei si a indemnizatiei sociale. In viitor, beneficiarii programului nu vor mai depune la medicul de familie declaratia pe proprie raspundere referitoare la veniturile obtinute, ci vor prezenta doar talonul de pensie si actul de identitate, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Pentru aplicarea Hotararii de Guvern, a fost necesara elaborarea de norme de aplicare, printr-un Ordin comun al Ministerului Sanatatii si CNAS, precum si modificarea altor doua acte normative subsecvente, referitoare la prescriptia electronica si la normele de aplicare a Contractului-cadru.

Finantarea programului de compensare cu 90% a medicamentelor din sublista B prevazuta de HG nr. 720/2008 se asigura in proportie de 50% din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si in proportie de 40% din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii.

“Prin noul program se solutioneaza si problema pensionarilor care obtin venituri suplimentare in afara pensiei. Se debirocratizeaza astfel si activitatea medicilor de familie, care nu vor mai trebui sa solicite declaratii pensionarilor”, a declarat Florian Dorel Bodog, ministrul Sanatatii conform comunicatului.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: