Noul program de compensare cu 90% pentru pensionari a devenit operational (CNAS)

04/07/2017

Noul program de compensare cu 90% pentru pensionari a devenit operational (CNAS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noul-program-de-compensare-cu-90-pentru-pensionari-a-devenit-operational-cnas/

Incepand cu orele 00:00 ale zilei de marti, 4 iulie 2017, modificarile efectuate in programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari au devenit operationale, potrivit CNAS.

Conform modificarilor aprobate printr-o Hotarare vineri, 30 iunie 2017, in prima sedinta a cabinetului Mihai Tudose, pragul de pensie pana la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700 la 900 lei /luna. Totodata, de program vor beneficia si pensionarii care incaseaza venituri din alte surse, in afara pensiei si a indemnizatiei sociale. In viitor, beneficiarii programului nu vor mai depune la medicul de familie declaratia pe proprie raspundere referitoare la veniturile obtinute, ci vorĀ  prezenta doar talonul de pensie si actul de identitate, scrie intr-un comunicat al CNAS.

Pentru aplicarea Hotararii de Guvern, a fost necesara elaborarea de norme de aplicare, printr-un Ordin comun al Ministerului Sanatatii si CNAS, precum si modificarea altor doua acte normative subsecvente, referitoare la prescriptia electronica si la normele de aplicare a Contractului-cadru, mai scrie conform sursei mentionate.
Finantarea programului de compensare cu 90% a medicamentelor din sublista B prevazuta de HG nr. 720/2008 se asigura in proportie de 50% din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si in proportie de 40% din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii.

“Prin noul program se solutioneaza si problema pensionarilor care mai obtin cativa lei in afara pensiei, spre exemplu din dobanzile pe economiile de-o viata. Se debirocratizeaza astfel si activitatea medicilor de familie, care nu vor mai trebui sa solicite declaratii pensionarilor”, a declarat Marian Burcea, presedintele CNAS.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: