Noul presedinte al CNAS: Am un mandat ferm; sa punem asiguratul in centrul atentiei noastre

21/03/2017

Noul presedinte al CNAS: Am un mandat ferm; sa punem asiguratul in centrul atentiei noastre

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noul-presedinte-cnas-am-un-mandat-ferm-sa-punem-asiguratul-in-centrul-atentiei-noastre/

cnas-min

Noul presedinte al CNAS, Marian Burcea, a declarat ca mandatul sau este unul ferm, obiectivul principal reprezentandu-l pacientul.

“Eu am un mandat ferm. In echipa cu domnul ministru (n.r. — al Sanatatii) sa punem asiguratul in centrul atentiei noastre printr-o buna comunicare si prin proiecte noi. Nu ma intereseaza, domnule ministru, trecutul, privesc spre viitor, iar impreuna sper sa facem fata provocarilor nu foarte usoare ale acestui sistem, pentru ca este un sistem complex in care actorii sunt diversi, complicati, dar cetateanul, cel care trebuie sa beneficieze, trebuie sa fie cel mai multumit”, a declarat seful CNAS, potrivit Agerpres.

Si directorul general al CNAS, Radu Tibichi, a precizat ca exista premisele ca in acest an activitatea CNAS sa se desfasoare eficient.

“Avem premisele ca in acest an activitatea sa se desfasoare eficient. Bugetul ne permite acest lucru, cadrul normativ a fost actualizat astfel incat de la 1 aprilie relatia contractuala cu furnizorii sa se desfasoare in conditii normale”, a afirmat Radu Tibichi conform sursei mentionate.

De asemenea, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a salutat numirea lui Burcea la sefia CNAS.

“Eu cred ca este un castig pentru sistemul de sanatate, cred ca este un castig pentru CNAS. Am solicitat ca toata echipa CNAS sa se alinieze in spatele domnului presedinte si sa faca o munca de echipa in folosul pacientilor. In ceea ce priveste MS, i-am asigurat de aceeasi colaborare pe care am avut-o si pana acum si domnul presedinte va poate confirma ca am avut si ca avem o colaborare buna si sper in aceeasi colaborare”, a declarat ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Marian Burcea este medic oftalmolog si pana acum a fost director in cadrul Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii  Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.)

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava

Ghidul “Recomandari de vaccinare a pacientilor cu imunodeficiente de diverse cauze”, in dezbatere publica

Incidenta ridicata a cazurilor de Covid-19 in 15 judete din tara si in Capitala

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul