Nou mod de completare al biletul de trimitere pentru investigatii paraclinice

09/01/2012

Nou mod de completare al biletul de trimitere pentru investigatii paraclinice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nou-mod-de-completare-al-biletul-de-trimitere-pentru-investigatii-paraclinice/

Modul de completare al biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate a fost modificat printr-un ordin comun al ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, “se va bifa cu «x» casuta P pentru efectuarea de investigatii paraclinice specifice pentru unele afectiuni cuprinse in programele nationale de sanatate: diabetul si bolile de nutritie, precum si cele pentru afectiunile oncologice, casuta A/S pentru efectuarea de investigatii paraclinice specifice pentru afectiunile acute/subacute, casuta C pentru efectuarea de investigatii paraclinice specifice pentru bolile cronice, altele decat cele incluse in programele nationale de sanatate: diabet si boli de nutritie, precum si cele pentru afectiuni oncologice, pentru stabilirea termenului de valabilitate a biletului de trimitere, conform prevederilor din contractul-cadru si normele metodologice de aplicare a acestuia”.

Furnizorul de servicii medicale paraclinice are obligatia de a programa pacientul

In anexa nr. 2, la litera C, campul 8 “Date care necesita a fi inscriptionate pe versoul biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice” va avea urmatorul cuprins:

“Campul 8 – Date care necesita a fi inscriptionate pe verso-ul biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice”.

Daca din motive obiective, investigatiile nu au putut fi efectuate la momentul prezentarii asiguratului, furnizorul de servicii medicale paraclinice are obligatia de a-l programa, consemnand pe versoul exemplarului de bilet de trimitere data prezentarii si data programarii, semnatura si stampila furnizorului.

In conditiile in care asiguratul refuza programarea, furnizorul va restitui asiguratului ambele exemplare ale biletului de trimitere pentru ca acesta sa se poata prezenta la alt furnizor de investigatii medicale paraclinice.

In primele 10 zile calendaristice de la emiterea biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice asiguratul are obligatia de a se programa si de a accepta programarea la unul dintre furnizori.

 
Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie din Braila vor primi gratuit masti chirurgicale

Cadre medicale infectate cu Covid-19 in fiecare judet din tara

In judetul Suceava si in Bucuresti sunt cele mai multe cazuri de infectie cu Covid-19

Daca medicul de familie indruma pacientul catre ambulatoriu, pe perioada starii de urgenta nu este necesar biletul de trimitere

SNMF face precizari despre birocratia si noua legislatie legata de procedura de eliberare a concediilor medicale