Nou medicament impotriva cancerului mamar lansat in Romania

11/01/2012

Nou medicament impotriva cancerului mamar lansat in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nou-medicament-impotriva-cancerului-mamar-lansat-in-romania/

Un nou medicament generic dedicat tratamentului cancerului de san in stadiu avansat a fost lansat pe piata romaneasca. Medicamentul respectiv este Anaromat, a carui substanta activa este anastrozol si care este produs de compania faramceutica Actavis.

Noul produs este recomandat femeilor aflate in postmenopauza, ca tratament adjuvant al cancerului de san invaziv incipient cu receptori hormonali prezenti, dar si in tratamentul adjuvant al cancerului de san incipient cu recepori hormonali prezenti, la femei aflate in postmenopauza, la care s-a administrat anterior tratament adjuvant cu tamoxifen, timp de doi pana la trei ani.

Produsul farmaceutic este sub forma de comprimate cu concentratia de 1 mg. Anaromat ofera pacientilor acelasi efect terapeutic cu cel al produsului original, fiind insa mult mai accesibil din punct de vedere al costurilor si ajutand astfel la eficientizarea bugetelor alocate acestui tip de tratament.

Anaromat este un medicament compensat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in cadrul Programului National de Oncologie, aflat pe lista C2 de compensare.

Anastrozol – cel mai prescris inhibitor de aromataza

Anastrozolul este cel mai prescris inhibitor de aromataza, cu o cota de piata de 45% in unitati, conform datelor Cegedim pentru perioada octombrie 2010 – octombrie 2011.

In Romania, cancerul de san este una dintre cele mai frecvente forme de cancer, cu o incidenta de 45/100.000 locuitori, peste 7.000 de femei fiind diagnosticate in fiecare an cu aceasta boala. Incidenta anuala a cancerului mamar in Uniunea Europeana este 1 la 900 de femei, iar mortalitatea anuala ca urmare a cancerului mamar este 1 la 2.600 de femei.

 
Autor: Mirabela Viasu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: