Noile reguli si restrictii valabile pentru o perioada de 30 de zile

25/10/2021
Noile reguli si restrictii valabile pentru o perioada de 30 de zile

Noile reguli si restrictii valabile pentru o perioada de 30 de zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noile-reguli-si-restrictii-valabile-pentru-o-perioada-de-30-de-zile/

UPDATE: Guvernul a aprobat, luni, printr-o noua hotarare, ca accesul in centrele comerciale al persoanelor care se deplaseaza pentru vaccinare in aceste incinte sa se faca fara prezentarea certificatului verde, dar cu asigurarea unor culoare de deplasare controlate.

Seful DSU, Raed Arafat, a declarat ca activitatea cu prezenta fizica se suspenda pentru prescolari si elevi, in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, si in unitatile particulare de invatamant.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Incepand de luni, 25 octombrie, pentru o perioada de 30 de zile, intra in vigoare restrictii si masurile suplimentare de control al pandemiei de COVID-19, potrivit unei hotararii adoptate de Guvern.

Astfel, organizarea de evenimente private este interiza, devine obligatorie masca de protectie in toate spatiile, iar pentru cele mai multe activitati va fi necesar certificatul Covid.

Toate masurile se aplica indiferent de rata de incidenta cumulata la 14 zile.

De asemenea, intra in vigoare carantina de noapte, de la ora 22,00 si pana la 5,00, pe intreg teritoriul tarii. Va fi interzisa circulatia, exceptie facand persoanele vaccinate sau trecute prin boala, care trebuie sa prezinte organelor de control certificatul verde.

Exceptii de la prevederea referitoare la circulatie:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

“In magazinele esentiale se intra cu masurile de sanatate publica, dar fara certificat verde. In rest, se intra cu certificat verde, pentru persoane vaccinate sau trecute prin boala. Copiii care sunt sub varsta vaccinarii nu pot intra in spatiile respective decat daca sunt insotiti de un adult care este cu certificat valabil de vaccinare sau trecut prin boala’, a declafat Raed Arafat, seful DSU, intr-o conferinta de presa.

In magazinele alimentare din interiorul centrelor comerciale de tip mall sau in ori fel de magazin din mall-uri, accesul se va face doar cu certificatul verde.

Accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinarii, testarii sau vindecarii de infectia cu virusul SARS-CoV-2 este permis in lacasurile de cult, unde se desfasoara activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele si rugaciunile colective, si in unitatile de alimentatie publica in care se comercializeaza produse alimentare si bauturi alcoolice sau nealcoolice aflate in afara centrelor comerciale, targurilor, balciurilor si talciocurilor, cu purtarea mastii de protectie si respectarea normelor de protectie sanitara’.

Masca devine obligatorie in toate spatiile, inchise si deschise, fiind anulate toate exceptiile.

Competitiile sportive se vor desfasura fara public, concertele si spectacolele in aer liber vor fi interzise, iar cinematografele si teatrele vor functiona la capacitate de 30%, insa cu certificat verde sau dovada trecerii prin boala.

Programul restaurantelor va fi limitat la ora 21,00 si vor putea intra doar persoanele cu cerificat verde COVID sau care au fost infectate cu SARS-CoV-2 si s-au vindecat.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, precum si la terase este permisa pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului in intervalul orar 5,00-21,00; activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, precum si la terasele acestora este permisa pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului in intervalul orar 5,00-21,00′.

Barurile, cluburile si discotecile vor fi inchise. La piscine si sali de jocuri de noroc este permis accesul in limita a 30% din spatiu pentru cei vaccinati cu schema completa si trecuti prin boala, in intervalul orar 5,00-21,00. Aceleasi conditii sunt si la locurile de joaca pentru copii.

Elevii din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal, profesional si postliceal vor intra in vacanta in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Activitatile de tip after-school se suspenda pe o perioada de 14 zile.

Etichete: restrictii pandemie, carantina pandemie, carantina de noapte, certificat covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: