Noile directii de reforma a sistemului medical propuse de Ministerul Sanatatii

26/07/2013

Noile directii de reforma a sistemului medical propuse de Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noile-directii-de-reforma-a-sistemului-medical-propuse-de-ministerul-sanatatii/

poza ministerul sanatatiiEchilibrarea componentelor sistemului sanitar este principala directie de reforma pe care Ministerul Sanatatii si CNAS doresc sa o implementeze. Ce se va schimba in sistemul medical si care vor fi beneficiile principale ale medicilor si pacientilor?

Noile directii de reforma a sistemului medical a fost subiectul principal de dezbatere la videoconferinta la care au participat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, presedintele CNAS, Cristian Busoi, vicepresedintele CNAS, Ciprian Bogdan, dr. Raed Arafat si dr. Adrian Pana, secretari de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, Marius Sepi, vicepresedintele Federatiei Sindicale Sanitas, precum si prefectii judetelor, managerii spitalelor, directorii de CJAS-uri si directorii de DSP-uri.

Dezvoltarea sistemului prespitalicesc ca o prima masura

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a subliniat importanta unui management profesionist al spitalelor si o distribuire echilibrata a fondurilor din buget. In acest fel, managerii de spitale vor putea asigura o activitate normala fara a taia din drepturile salariale ale personalului.

“Ii rog pe manageri sa inteleaga ca in bugetele spitalelor sunt resurse. Important e cum reusesc sa le dirijeze acolo unde este nevoie si unde pot fi utilizate intr-un mod mai eficient”, a precizat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Solutii pentru a avea pacienti multumiti de serviciile medicale

Solutiile mentionate de ministrul Sanatatii au in vedere rezolvarea problemei pacientilor care asteapta foarte mult pentru o internare continua in vederea diagnosticarii si tratamentului afectiunilor pe care le au.

“Amintiti-va ca, daca dati mai multe consultatii in ambulatoriu si faceti mai multe internari de zi, s-ar putea sa aveti mai multi pacienti multumiti, cu mai multe cazuri rezolvate, decat pacienti care asteapta la usile spitalelor pentru internarea continua”, a precizat Eugen Nicolaescu.

Care sunt pasii urmatori in reforma sistemului medical

Pana la data de 15 august, prefectii judetelor trebuie sa evalueze planurile de masuri propuse de manageri prin consultarea Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate si a Directiilor de Sanatate Publica, sub coordonarea consiliilor locale.

Dupa data de 20 august, planurile trimise de prefecti vor fi analizate de Ministerul Sanatatii.

In urmatoarele zile, se va prezenta forma finala a legii privind raspunderea civila, conform declaratiei ministrului Sanatatii. Forma finala a legii malpraxis va fi apoi propusa spre dezbatere publica.

In trimestrul I din 2014 se va demara proiectul pilot privind salarizarea personalului medical in vederea scoaterii medicului din grila bugetara.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: