Noi criterii de diagnostic clinic pe baza carora se face incadrarea in gradele de invaliditate

20/12/2022
Noi criterii de diagnostic clinic pe baza carora se face incadrarea in gradele de invaliditate

Noi criterii de diagnostic clinic pe baza carora se face incadrarea in gradele de invaliditate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noi-criterii-de-diagnostic-clinic-pe-baza-carora-se-face-incadrarea-in-gradele-de-invaliditate/

Guvernul a aprobat noi criterii si norme de diagnostic clinic, functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate, care sa le inlocuiasca pe cele stabilite prin HG nr. 155/2011.

Pe baza noilor norme si criterii medicale se urmareste sa se realizeze o evaluare complexa, obiectiva si actualizata a starii de sanatate a persoanei, cu proceduri de diagnostic recomandate de ghidurile de practica medicala nationale si internationale, fiind avizate si de Ministerul Sanatatii.

De asemenea, acestea au fost elaborate astfel incat sa corespunda recomandarilor Clasificarii Internationale a Functionarii, Dizabilitatii si Sanatatii, OMS – 2007 de a se utiliza, in mod complementar, ambele ramuri ale clasificarilor internationale OMS (CIM – Clasificarea Internationala a Maladiilor – CIM 10 si CIF) si se bazeaza pe definitii, scale si metode de diagnostic standardizate, aplicate la nivel international.

“Pe baza noilor criterii, in evaluarea pacientului se urmareste eliminarea subiectivitatii si reducerea baremelor medicale impuse, ceea ce conduce la un plus de viziune medicala, manifestata printr-o mai mare libertate a judecatii medicale si printr-o evaluare orientata pe persoana si pe afectiunile prezentate de aceasta”, se arata in comunicatul Executivului.

Etichete: grade de invaliditate, evaluare grad de invaliditate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: