Nicusor Dan: Am incercat sa gasim masuri pentru a evita carantinarea Bucurestiului

22/03/2021

Nicusor Dan: Am incercat sa gasim masuri pentru a evita carantinarea Bucurestiului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicusor-dan-am-incercat-sa-gasim-masuri-pentru-a-evita-carantinarea-bucurestiului/

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, spune ca se evita pe cat posibil carantinarea Bucurestiului, prin suplimentarea masurilor.

Premierul Florin Citu a avut, luni, o intalnire cu primarul general si cu primarii de sectoare pentru a discuta despre situatia din Capitala ca urmare a cresterii numarului de infectari.

“Tot ce inseamna masuri de inchidere a scolilor, de inchidere a activitatilor economice, cum sunt mall-urile, sunt masuri obligatorii, care urmeaza niste acte normative (…) emise de autoritati nationale. Noi, autoritati locale, nu putem decat sa ne conformam. La aceasta discutie intre primul ministru si primarii din Bucuresti am incercat sa gasim acele masuri efective, dincolo de partea legislativa de reglementare, care sa evite carantinarea Bucurestiului. (…) Sunt doua chestiuni. Una – o inasprire normativa acolo unde nu se respecta legea, pentru ca am vazut cu totii locuri unde nu se respecta legea si pentru care sanctiunea este foarte greu sa fie aplicata, iar acesta este atributul autoritatilor nationale. In ceea ce priveste autoritatile locale, controlul pe masurile care exista in acest moment, control pe fiecare din sectiuni si in cazul Primariei Capitalei e vorba de politia locala si de transportul in comun”, a declarat primarul Nicusor Dan, citat de Agerpres.

Edilul a afirmat ca politia locala va efectua controale in mijloacele de transport in comun in care se constata in mod frecvent abateri.

“Exista raportari pe fiecare dintre linii, acolo unde, din partea operatorului de transport public STB, soferii stiu ca nepurtatul mastii este mai intens. Si acolo o sa trimitem politia locala”, a precizat Nicusor Dan.

De asemenea, el a pus accent pe respectarea masurilor sanitare si de distantare pe parcursul urmatoarelor doua luni, in care va sosi in tara o cantitate importanta de vaccinuri.

Florin Citu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, dupa sedinta cu primarii din Bucuresti, si a precizat ca vor fi luate masuri mai dure pentru cei care nu respecta restrictiile. “Nu vreau ca romanii care respecta regulile sa aiba de suferit”, transmite demnitarul.

Etichete: carantinare capitala, carantina bucuresti, masuri restrictii bucuresti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: