Nicolae Banicioiu, in fata judecatorilor | Fostul ministru este acuzat de fapte de coruptie

16/06/2022

Nicolae Banicioiu, in fata judecatorilor | Fostul ministru este acuzat de fapte de coruptie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicolae-banicioiu-in-fata-judecatorilor-fostul-ministru-este-acuzat-de-fapte-de-coruptie/

Magistratii de la Instanta suprema au decis inceperea judecarii de fond in dosarul in care Nicolae Banicioiu, fost ministru al Sanatatii si al Tineretului si Sporturilor, este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi primit aproape 800.000 de euro de la oameni de afaceri, in legatura cu numirea unor manageri de spital si derularea unor contracte din bani publici.

Judecatorii au constatat ca rechizitoriul, probele si actele de urmarire penala intocmite de DNA in cursul urmarii penale sunt legale, fiind dispusa inceperea judecatii fata de Nicolae Banicioiu si complicea acestuia, Catalina Alexandra Furtuna, relateaza Agerpres.

La un termen anterior, magistratii au decis scoaterea de la dosar a unor probe neconforme cu referire la Catalina Alexandra Furtuna, respectiv ordonantele prin care a fost autorizata folosirea unor colaboratori cu identitate protejata, dar si a interceptarilor.

Fostul ministru Nicolae Banicioiu a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2021 pentru luare de mita si trafic de influenta, iar Catalina Alexandra Furtuna, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

Etichete: nicolae baniciou, ministrul sanatatii, dna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: