Nicolae Banicioiu: Bugetul pentru Programul National de hemofilie este majorat

15/04/2014

Nicolae Banicioiu: Bugetul pentru Programul National de hemofilie este majorat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicolae-banicioiu-bugetul-pentru-programul-national-de-hemofilie-este-majorat/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca bugetul alocat Programului National de hemofilie si talasemie va fi majorat cu 40% pentru anul 2014. Bugetul pentru hemofilie si talasemie creste astfel de la 47 milioane in 2013 la 65,16 milioane pentru 2014.

Suplimentarea bugetului va fi asigurata si in anii urmatori

Ministrul Nicolae Banicioiu a precizat ca majorarea a fost posibila deoarece se va face diferentierea cursurilor in functie de tratamentul necesar. Ministrul Sanatatii este convins ca, prin aceasta strategie, bugetul pentru astfel de programe nationale va fi majorat si in anii urmatori.

Nicolae Banicioiu: Reintroducem centrele regionale

“Cred ca s-a facut o greseala ca nu s-au facut licitatii centralizate pentru a procura medicatia. Va asigur ca anul viitor vom face acest lucru centralizat pentru a elimina sincopele in a avea tratament. Nu avem tratament in mod continuu si asta mi se pare cel mai groaznic, sa lipsesti pacientul de tratament, pacientul nu ajunge in timp util la tratament, desi noi alocam bani”, a explicat Nicolae Banicioiu.

De anul viitor se vor face licitatii centralizate

Ministrul Sanatatii a precizat ca, in interesul pacientilor, din 2015 se vor face licitatii centralizate si centre regionale.

“Incercam sa facem cam tot ce se poate centralizat. Eu sunt un adept al acestei variante. La sugestia dumneavoastra, o corectam, de anul viitor facem licitatii centralizate si mergem pe centre regionale, cum era pana acum cativa ani, sa nu ii mai plimbam pe oameni atata drum pana la Bucuresti”, a precizat ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19