Neurochirurgul Stefan Florian, ales vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie

08/09/2017

Neurochirurgul Stefan Florian, ales vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/neurochirurgul-stefan-florian-vicepresedinte-al-federatiei-mondiale-de-neurochirurgie/

Neurochirurgul Stefan Florian, presedinte al Societatii Romane de Neurochirurgie, a fost ales in functia de vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie, la WFNS Congress, desfasurat la Istanbul.

“Dl. prof. dr. Ioan-Stefan Florian, cel impreuna cu care organizam Congresul Societatii Sud-Est Europene de Neurochirurgie, in 14-16 septembrie 2017, a fost ales vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie. (…) Romania are din nou motiv de mandrie dupa alegerea prof. dr. Ioan-Stefan Florian in prima linie a neurochirurgiei mondiale. Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfasurat intre 20-25 August 2017 la Istanbul, a prilejuit alegerea prof. dr. Ioan-Stefan Florian in functia de ‘Vice-President at Large’, fapt care reprezinta in primul rand o recunoastere a meritelor profesionale pe plan international, a eforturilor facute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din tara si din regiunea de Sud-Est a Europei. In acelasi timp, reprezinta o extrem de importanta recunoastere a Neurochirurgiei Romanesti, o specialitate considerata dintre cele mai delicate dintre specialitatile chirurgicale, deoarece se opereaza direct pe cel mai de pret si complex sistem: creierul si maduva spinarii’ scrie intr-un comunicat de presa.

Neurochirugul de la Cluj, Stefan Florian spune ca prin functia obtinuta spera sa contribuie la o mai mare dezvoltare a neurochirurgiei romanesti.

“Mai in gluma mai in serios, la o alta scara, cum ar fi ca Romania sa fie reprezentata in G8 sau G20? Sper ca prin aceasta reprezentare sa putem asigura o mai intensa si puternica dezvoltare a neurochirurgiei romane, sper ca factorii de decizie sa inteleaga necesitatea dotarii tehnologice uniforme pe plan national, neurochirurgia fiind o specialitate aflata in directa conexiune cu dezvoltarea tehnologica. Este nevoie insa si de o dezvoltare uniforma a resurselor umane in aceasta specialitate, incepand cu medicii, dar sa nu uitam de cadrele medii care asigura bunul mers al ingrijirii bolnavilor. Voi incerca sa imi fac auzita vocea nu doar pe plan international, ci din aceasta pozitie voi putea fi mai atent ascultat si pe plan national’, a spus, potrivit comunicatului, Stefan Florian.

El a mai spus ca va incerca sa-i sprijine pe medicii romani cei mai valorosi sa devina mai vizibili pe plan international si ca va face lobby international pentru promovarea neurochirurgilor romani.

‘Avem neurochirurgi de mare valoare pe care ii voi sprijini sa se faca remarcati. Avem un potential extraordinar in rezidentii nostri, avem un viitor de exceptie in studentii pe care astazi ii pregatim sa devina neurochirurgii viitorului’, a completat neurochirurgul clujean in comunicatul transmis de MedEvents.

In perioada 14-16 septembrie, la Cluj-Napoca va avea loc Congresul Societatii Sud Est Europene de Neurochirurgie, organizat de Societatea Sud Est Europena de Neurochirurgie, Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Iuliu Hatieganu’ Cluj-Napoca si de Societatea Romana de Neurochirurgie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice