Nelu Tataru: Nu este cazul starii de urgenta

20/07/2020

Nelu Tataru: Nu este cazul starii de urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-nu-este-cazul-starii-de-urgenta/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a respins ipoteza reinstituirii starii de urgenta, ca urmare a cresterii numarului de imbolnaviri de Covid-19.

“Nu este cazul starii de urgenta. Noi avem focare razlete in anumite judete, daca e sa ma refer la Arges, Brasov, Galati, Prahova, Dambovita, Bucuresti, in acest moment, dar sunt focare care, o data cu iesirea acestei legi, care a fost promulgata de presedintelui Romaniei, aparitia in Monitorul Oficial, sa le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantina, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da parghiile necesare sa putem stabiliza in decurs de doua saptamani aceasta crestere”, a declarat Tataru, citat de Agrepres.

Continut educational:

Totodata, el a afirmat ca autoritatile centrale nu iau in calcul, in momentul de fata, nici amanarea inceperii noului an scolar, nici a alegerilor locale din luna septembrie.

“E prematur sa gandim. Noi avem scenarii pe care le discutam cu Ministerul Invatamantului si diverse organizatii in vederea reluarii anului scolar pe 15 septembrie. In acest moment, nu discutam de amanarea nici a scolii, nici a alegerilor locale din luna septembrie”, a mai precizat demnitarul, potrivit sursei citate.

Etichete: stare de urgenta, epidemie covid-19, pandemie coronavirus, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie