Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

27/10/2020
Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-cu-cat-s-au-dotat-spitalele-in-aceasta-perioada-nu-cred-ca-s-au-dotat-in-cei-30-de-ani/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a afirmat ca nu crede ca se va ajunge la un nou lockdown sau ca medicii vor trebui sa aleaga intre pacienti.

“Sistemul medical romanesc nu a dat niciodata inapoi. Zilnic suntem intrebati de paturi ATI si daca ajungem la un lockdown sau sa alegem intre pacienti, nu cred. Medicul roman nu a fost crescut asa. Stim ce inseamna greul, stim ce inseamna lipsurile si, chiar daca a trebuit, am facut orice ca un pacient care nu a incaput in ventilator a mers pe o terapie intermediara si s-a gasit acea solutie. Dar, nu trebuie sa ne lasam doar in baza lor”, a declarat NeluTataru, citat de Agerpres.

Demnitarul mai spune ca nu crede ca s-a gresit undeva in gestionarea pandemiei de Covid-19 si ca in acest an spitalele au fost dotate.

“Intrebati daca s-a gresit undeva. Nu cred ca s-a gresit, ne-am adaptat cu sistemul medical pe care il avem. Poate ca s-a gresit in acesti 30 de ani ca nu am pus mai mult in sistemul medical romanesc. Am fost nevoiti in acest an sa facem acea modernizare fortata a spitalelor. Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani”, a mai sustinut Tataru.

Potrivit acestuia, o prima transa de vaccin impotriva noului coronavirus ar putea sa ajunga la sfarsitul lunii decembrie, mai intai urmand sa fie imunizat personalul medical.

Totodata, el a reiterat ca pandemia de COVID-19 se transeaza in pre-spital, iar lupta cu noul coronavirus este una comuna.

Etichete: sistem medical romanesc, dotare spitale, pandemie covid-19, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: