Nelu Tataru: Asigurarile voluntare de sanatate sau suplimentare sunt cele care pot aduce o oarecare lumina

27/05/2021
Nelu Tataru: Asigurarile voluntare de sanatate sau suplimentare sunt cele care pot aduce o oarecare lumina

Nelu Tataru: Asigurarile voluntare de sanatate sau suplimentare sunt cele care pot aduce o oarecare lumina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-asigurarile-voluntare-de-sanatate-sau-suplimentare-sunt-cele-care-pot-aduce-o-oarecare-lumina/

Presedintele Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor, Nelu Tataru, spune ca este nevoie de asigurari voluntare de sanatate si este necesar a eticheta foarte bine ceea ce inseamna ‘pachet minim’, ‘pachet de baza’ si ‘pachet complementar’ in sistemul medical romanesc.

“Cred ca asigurarile voluntare de sanatate sau suplimentare sunt cele care pot aduce o oarecare lumina, dar in acelasi timp trebuie sa vedem si cum vor fi cheltuiti acesti bani. Sunt diverse persoane si populatia Romaniei are o anumita categorie de vrea servicii medicale de calitate si ar plati oricat pentru aceste servicii medicale de calitate. Cred ca suntem intr-un moment de cotitura, dar o spun cu toata raspunderea: este nevoie de asigurari voluntare de sanatate, este nevoie de a eticheta foarte bine ce inseamna un pachet minim, un pachet de baza si un pachet complementar, cat poate suporta asigurarea de sanatate publica, pe cat poate suporta sau ce ar trebui sa suporte asigurarea voluntara de sanatate. (…) 6% pentru sanatate din PIB, da, trebuie sa ajungem la acest deziderat, in conditiile in care stim ce vrem sa facem cu cei 6% din PIB”, a declarat Nelu Tataru, fostul ministru al Sanatatii, citat de Agerpres.

De asemenea, si secretarul Comisiei pentru sanatate din Senat, Laszlo Attila, a afirmat ca sustine cu tarie implicare asiguratorilor privati de sanatate in finantarea unitatilor medicale.

“Sustin cu tarie implicare asiguratorilor privati de sanatate in finantarea tuturor unitatilor medicale. (…) Este o sursa de finantare viabila, care poate asigura atat dezvoltarea, cat poate asigura si sustenabilitatea unei infrastructuri si a unui sistem care nu este acoperit, nu este finantat in proportie de 100% sa acopere toate capacitatile. Motiv pentru care cred ca trebuie sa gestionam in mod prioritar aceasta tema”, a declarat Laszlo Attila potrivit sursei citate.

Totodata, si consilierul prezidential, Diana Paun, a sustinut la randul sau ca sustine dezvoltarea sistemului de asigurari voluntare de sanatate complementare celor din sistemul public.

Etichete: asigurari suplimentare de sanatate, asigurari voluntare de sanatate, pachet de baza servicii medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: