Teodor Negru, fostul manager al spitalului din Tecuci, trimis in judecata de DNA

07/06/2016

Teodor Negru, fostul manager al spitalului din Tecuci, trimis in judecata de DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/negru-teodor-fostul-manager-al-spitalului-din-tecuci-trimis-in-judecata-de-dna/

dnaFostul manager al spitalului din Tecuci,Teodor Negru, a fost trimis i in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita.

“In perioada 2014-2016, inculpatul Negru Teodor, in calitate de manager al Spitalului ‘Anton Cincu’ din Tecuci, in exercitarea atributiilor de serviciu, a pretins si primit suma de 10.000 de euro de la administratorul unei societati comerciale (martor denuntator), in schimbul derularii in bune conditii a contractului incheiat in anul 2014 si a deblocarii la plata a unor facturi emise de societatea comerciala respectiva catre spital”,  scrie intr-un comunicat al DNA.

Potrivit anchetatorilor, pe 21 iulie 2014 a fost semnat un contract in valoare de 870.921 de lei, finantat din fonduri europene, cu Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci. Contractul avea ca obiect dezvoltarea, instalarea si mentenanta unui sistem informatic care sa deserveasca unitatea medicala.

“Imediat dupa incheierea contractului, inculpatul Negru Teodor i-a solicitat administratorului societatii comerciale respective suma de 20.000 de euro, in vederea achitarii la timp a facturilor si in vederea punerii la dispozitie a tuturor datelor necesare derularii in bune conditii a contractului. Intrucat administratorul societatii a considerat ca suma ceruta este nejustificat de mare, in urma ‘negocierilor’ purtate intre martorul denuntator si Negru Teodor, acesta din urma a acceptat ca suma pretinsa drept mita sa fie in valoare de 10.000-12.000 de euro” se arata in comunicat.

In anii 2014 si 2015, denuntatorul i-a achitat directorului spitalului suma totala de 7.000 de euro, prin doi intermediari. La inceputul anului 2015, aceeasi societate a incheiat cu Spitalul Municipal “Anton Cincu”, reprezentat de Teodor Negru, un contract post-implementare cu durata de un an, avand ca obiect asigurarea mentenantei partii software a proiectului.

“In urma derularii acestui nou contract, societatea respectiva a emis mai multe facturi, care au fost refuzate la plata, invocandu-se diverse motive, inculpatul Teodor Negru precizand ca nu va plati aceste facturi decat in conditiile in care se va respecta intelegerea initiala conform careia trebuia sa i se remita in final suma de 10.000 – 12.000 de euro, din care mai trebuia achitata suma de aproximativ 3.000 – 5.000 de euro”, mai precizeaza procurorii DNA conform informarii emise luni.

In data de  12 aprilie 2016, fostul manager Teodor Negru a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la denuntator ultima transa din suma pretinsa, respectiv 13.200 lei. Dupa finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Galati.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: