Negocierile OMS pentru prevenirea viitoarelor pandemii s-au incheiat fara un acord

01/04/2024
Negocierile OMS pentru prevenirea viitoarelor pandemii s-au incheiat fara un acord

Negocierile OMS pentru prevenirea viitoarelor pandemii s-au incheiat fara un acord

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/negocierile-oms-pentru-prevenirea-viitoarelor-pandemii-s-au-incheiat-fara-un-acord/

Statele membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) nu au reusit sa ajunga, dupa doi ani de discutii dificile, la un acord international menit sa pregateasca mai bine lumea pentru o viitoare pandemie, negocierile urmand sa fie reluate in aprilie, transmite AFP.

Cele 194 de state reunite in cadrul OMS au decis sa elaboreze un text obligatoriu pentru a evita repetarea greselilor mortale si costisitoare din timpul gestionarii catastrofale a epidemiei de COVID-19, care a dezvaluit in ce masura lumea nu era pregatita sa faca fata unei crize de o asemenea amploare, potrivit AFP si Agerpres.

A noua si ultima runda de negocieri s-a deschis la 18 martie si s-a incheiat saptamana trecuta fara un text final.

“Nu sunteti departe de a ajunge la un acord. Am inca speranta ca veti ajunge acolo”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, amintind ca “un acord reprezinta un instrument care salveaza vieti, nu doar o bucata de hartie”.

Totodata, el a facut apel la state sa se intoarca la lucru pentru a ajunge la un acord final pana la sfarsitul lunii mai.

Discutiile au inceput in februarie 2022, tarile urmarind sa adopte in mod oficial textul la urmatoarea Adunare Mondiala a Sanatatii, care va incepe la 27 mai la Geneva.

Etichete: prevenirea viitoarelor pandemii, acord OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: