Necesitatea unor prevederi clare privind atestarea compozitiei suplimentelor alimentare

19/06/2019

Necesitatea unor prevederi clare privind atestarea compozitiei suplimentelor alimentare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/necesitatea-unor-prevederi-clare-privind-atestarea-compozitiei-suplimentelor-alimentare/

Reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor de Medicamente fara Prescriptie (RASCI) sunt de parare ca este necesar un cadru legislativ coerent care sa reglementeze toate produsele clasificate drept suplimente alimentare.

Potrivit unui comunicat, asociatia considera ca siguranta consumatorului este pusa in pericol de catre forma actuala a proiectului de lege.

Continut educational:

“RASCI, asociatia reprezentativa pentru segmentul de medicamente fara prescriptie medicala, suplimente alimentare si dispozitive medicale pentru ingrijire personala, trage un nou semnal de alarma asupra necesitatii existentei unui cadru legislativ coerent care sa reglementeze unitar toate produsele clasificate drept suplimente alimentare. Cadrul legislativ actual este incomplet, fapt care il pune in pericol in primul rand pe consumator. E nevoie urgenta de niste prevederi clare privind obligativitatea atestarii compozitiei si calitatii tuturor suplimentelor alimentare ce intra pe piata din Romania”, transmit reprezentantii RASCI intr-un comunicat remis miercuri.

Conform comunicatului, sunt necesare un cadru legislativ transparent si predictibil si o legislatie clara, care sa nu lase loc nici unei interpretari.

De asemenea, RASCI mai transmite ca publicitatea la suplimente alimentare e o alta zona care are nevoie de un cadru legislativ clar si unitar, precizand ca “derapajele actuale din comunicare, informatiile incomplete, incorecte sau inselatoare pot avea un impact negativ asupra consumatorilor”

Etichete: suplimente alimentare, compozitie suplimente alimentare, RASCI

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu: Ar trebui gasita o modalitate de a testa pacientii fara a-i interna

Ziua internationala a osteoporozei | Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientului

Raportul Corpului de control al premierului dupa verificarile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti